StoryEditorOCM
KazališteVELIKA OBLJETNICA

Predstava ‘Roko i Cicibela‘ slavi svoje stoto izvođenje i to baš u godini Miljenka Smoje

Piše KULTURA SD
6. rujna 2023. - 16:45

Predstava "Roko i Cicibela" slavi svoj ulazak u klub 100, tj. slavi svoje stoto izvođenje i to baš u godini Miljenka Smoje.

Kroz sat vremena predstava dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti. Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je lijep ako imaš ljubav života pokraj sebe.

image

Roko i Cicibela

foto RITAM IGRE

Predstava je prvi put odigrana prije nepunih šest godina kao diplomski rad glumca i producenta Ivana Baranovića na Umjetničkoj akademiji u Splitu pod mentorstvom profesora Milana Štrljića. Nedugo nakon toga osnovano je nezavisno kazalište "Ritam Igre" koje do danas ima brojne realizirane projekte i gostovanja sa radionicama i predstavama namijenjenima i za odrasle i za djecu.

image

Roko i Cicibela

foto RITAM IGRE

- U stalnoj postavi ovog nezavisnog kazališta predstava "Roko i Cicibela" nastala prema tekstu legendarnog splitskog humorista i kroničara Miljenka Smoje proputovala je cijelu Dalmaciju, Hrvatsku i susjedne zemlje te je u konačnici došla do brojke od sto izvođenja što je za jedno nezavisno kazalište veliki uspjeh pogotovo kad se uzme u obzir pandemija koja je ne tako davno bila svakodnevnica.

image

Roko i Cicibela

foto RITAM IGRE

Stoga, veliku sreću i zadovoljstvo ovo kazalište želi podijeliti sa svojom publikom koja može pogledati slavljeničke izvedbe predstave i to 7. rujna u Trogiru u dvorištu muzeja od 21 sat te 8. i 9. rujna u Splitu na vanjskom prostoru gradskih kotara Kila (19:45) i Mertojak (20:30). Ulaz na izvedbe u kojima uloge Roka i Cicibele igraju Ivan Baranović i Monika Vuco Carev je besplatan, poručuje Ivan Baranović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 03:31