StoryEditorOCM
Izbori 2021NEUMORNI AKTIVIST

Dosadašnji vijećnik Toni Garac (HSLS) želi postati načelnik: Pomaknut ću Proložac s mrtve točke, svi u susjedstvu su u zamahu, izgradnji i idejama

Piše Braco Ćosić
6. svibnja 2021. - 12:02

Predstojeći lokalni izbori u Imotskoj krajini bit će intrigantniji nego ikad.

Toni Garac, HSLS-ov kandidat za načelnika Prološca, ne pripada skupini onih koji jurišaju na vlast bez političkog staža.

– Dugo se u javnom angažmanu bavim mladima, ali i općenitim problemima i potrebama lokalne zajednice. Iskustvo i rad u Općinskom vijeću u protekle četiri godine osnažili su me u odluci da na ovim izborima uđem u utrku za općinskog načelnika – tvrdi Garac.

Naš sugovornik je prepoznatljiv dio kulturnog i javnog života Prološca i Imotske krajine. Osnivač je K.U.M.-a Proložac, vrlo aktivne udruge koja provodi brojne projekte i čini Proložac uistinu boljim mjestom za život. Za "Žive jaslice", nogometne i stolnoteniske turnire, humanitarne akcije i slične aktivnosti zove se Tonija, jer jednostavno zna posložiti stvari.

– U protekle četiri godine kao vijećnik bio sam otvoren, konstruktivan, dostupan i produžena ruka sumještanima u Općinskom vijeću. Podsjetio bih da sam nakon izbora održao obećanje da ću sve meni dostupne materijale sa sjednica Vijeća objaviti na svojoj internetskoj stranici www.prolozacmozebolje.com.

Koliki je interes javnosti za rad i odluke Vijeća svjedoči činjenica da u četiri godine imam gotovo 250 tisuća ulaza na web-stranicu. Dakle, ljude zanima koje se odluke donose. Nisam želio ostati po strani. Bit ću novi načelnik i donijeti novu energiju i svježinu u rad Općine, Proložac to zaslužuje. Otužno je gledati neka druga mjesta Imotske krajine u zamahu, izgradnji i idejama, a naše misto se doslovno s mista pomaknulo nije – tvrdi kandidat i dodaje:

– Ja sam Proložanin svim srcem, dokazao sam to tisuću puta, a sad ću se nastaviti dokazivati kao načelnik, na povjerenje svih koji mi ga ustupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:01