StoryEditorOCM
Izbori 2021lokalni izbori

Ante Turčinov kandidat HDZ-a za načelnika općine Murter-Kornati: ‘Predugo tapkamo u mraku...‘

Piše Šibenski.hr
23. ožujka 2021. - 17:56

Ante Turčinov, ako je suditi po objavi na Facebooku lokalnog HDZ-a, biti će kandidat za načelnika općine Murter-Kornati na predstojećim lokalnim izborima.

Turčinov se u poruci obratio mještanima, a mi je prenosimo u cijelosti:

'Dragi mještani, dragi prijatelji, Murterini i svi vi koji se tako osjećate! Ja sam Ante Turčinov, Frankin muž, otac sinovima Ivanu i Jakovu, sin Dinke i Zdravka. Kandidat sam Hrvatske demokratske zajednice  na predstojećim lokalnim izborima.   Dite sam Murtera kojeg neizmjerno volim. Znam da u nama još uvijek živi onaj stari duh naših ponosnih, hrabrih predaka koji su se i onda na svoj način borili za opstanak i bolju budućnost da bi mi mogli danas živjeti Veliko selo Murter. Ajmo to opravdati! Ajmo najprije rasplesti dobro od zla, a onda ćemo i sve ostalo!

Za sve članove naše zajednice želim osigurati jednake mogućnosti za život, za rad, za poduzetništvo.

Želim očuvati jedinstvenu ljepotu i bogatstvo resursa naših otoka i mjesta, te pomoći da na izazove koje neminovno donosi svako vrijeme, odgovorim na razuman i nepotkupljiv način ne oskvrnjujući pritom ni u jednom segmentu bilo tradiciju, bilo vizualni sklad i ljepotu našeg Murtera, ali isto tako ni zdrav razum!

Murter se predugo odriče dobrih ljudi. Predugo ih gura u stranu. I predugo tapka u mraku. Zar nismo svi umorni od te stvarnosti? Naša zajednica treba kvalitetne, sposobne, ali nadasve dobre i savjesne ljude. Ljude s karakterom, koji neće dobra dijeliti po ratnom plijenu.

Moja najveća želja zapravo je ta da sačuvamo sebe i našu djecu, da pokušamo zaštititi njihovu budućnost. Ta djeca će vrlo brzo biti ljudi od kojih će se isto tako tražiti da i oni svojoj djeci budu svjetli primjer. Od koga će učiti? I što će učiti? Zaštititi čovjeka kao najdragocjeniji resurs upravo  je  moj najveći izazov i zadatak. Da svi Murterini u Murteru budu doma.  Nemojte me ostaviti sama na tom putu...", napisao je Turčinov, a HDZ objavio na svom Facebooku.

U komentarima se javio i aktualni župan Goran Pauk, njegov stranački kolega.

"Ante, na tom putu imati ćeš punu podršku županijske administracije i mene osobno. Zajedno ćemo lakše i brže ostvariti sve šta si napisa. Vrime je za pozitivnu "exploziju" Murtera što se tiče i prostora i pomorskog dobra i infrastrukture i europskih projekata tj. razvoja općenito. Samo u suradnji sa stabilnom i razumnom osobom na čelu Murtera to možemo ostvarit. Siguran sam da si baš ti taj i da će to tvoji( i moji) mještani pripoznat", napisao je Pauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 11:13