StoryEditorOCM
OtociUBRZALI MU ‘PAPIRE‘

Kontroverzni dalmatinski načelnik ‘promovirao‘ općinu ‘peglajući‘ u bordelu, pa upao u novi problem, kazna je visoka

Piše Hina, Krešimir Gulin
29. veljače 2024. - 08:19

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter-Kornati, s 1600 eura jer je zlorabio svoja prava kao dužnosnik tražeći da mu se ubrza izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju njegove nekretnine na Murteru.

Kako su pojasnili, Turčinov je povrijedio članak Zakona o sprječavanju sukoba interesa na način da je slanjem dopisa nadležnom resoru Županije šibensko-kninske zatražio žurno postupanje vezano za predmet u kojem je osobno tražio izdavanje građevinske dozvole.

Požurnicom se tražilo da se ubrzaju predmeti koji su od interesa za Općinu, uglavnom je bila riječ o građevinskim zemljištima, a među kojima je bio i njegov. Temeljem požurnice dozvola mu je izdana 9. veljače 2022. godine.

Inače, Turčinov je široj javnosti najpoznatiji po svojim austrijskim "aktivnostima" točnije kada je u austrijskom noćnom klubu, "peglajući" službenu karticu, potrošio više od 11 tisuća kuna općinskog novca i čiji je trošak, navodno, pokušao potom prikriti kroz knjiženje.

Turčinov je sredinom travnja 2019., točnije u noći između 1.37 i 3.38 sati u klagenfurtskom klubu "La Cocotte", triput upotrijebio općinsku karticu "ispeglavši", prema otkriću Telegrama, 1560 eura proračunskog novca.

image

Toni Turčinov

Nakon što je ta vijest preplavila medije, Turčinov se oglasio priopćenjem objasnivši, među ostalim, da je omaškom, jer je riječ o istoj banci, zamijenio kartice uporabivši službenu umjesto privatne.

Pritom se ispričao sumještanima napominjući da Općini Murter Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta jer da je trošak smještaja za općinsku delegaciju u gotovo istom iznosu platio sa svojeg računa. Kao opravdanje za odlazak u austrijski noćni život ustvrdio je da je to bilo u svrhu promocije Općine, njezine budućnosti i što boljih turističkih rezultata.

A na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove navedeno je noćenje za 12 osoba kao i velika količina hrane i vina, no iz hotela "Schlosswirt Ebenthal" su na pitanje odgovorili medijima da njihov hotel sve račune noćenja s boravišnom pristojbom i PDV-om ispostavlja odvojeno od restoranske hrane i pića te da račun kojim "barata" Turčinov oni nisu izdali.

Za što je točno otišlo 1560 eura još se uvijek utvrđuje, međutim, kako doznajemo od upućenih u problematiku, u navedenom bordelu se ugostiteljske usluge kao i smještaj mogu platiti karticom, ali ne i ostatak "slatke ponude na crno" koji se plaća isključivo u gotovini, na ruke, oči u oči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:51