StoryEditorOCM
ObalaKORAK NAPRIJED

Zašto iznajmljivači premalo koriste QR kod kojim bi gostima ponudili sve bitne informacije? Je li u pitanju neznanje?

Piše Maja Rilović Koprivec
20. ožujka 2024. - 18:23

Nova generacija putnika puno više koristi digitalna pomagala i svoje pametne telefone, a prema istraživanjima velikih platformi za iznajmljivanje mladi turisti preferiraju smještaje u kojima nemaju mnogo kontakta s domaćinima. Zato se nakon key boxova i digitalnih brava turistička industrija kratkoročnog iznajmljivanja okreće sve češćoj upotrebi QR kodova.

U svijetu izrada aplikacija i upotreba QR koda u turizmu kontinuirano raste. Kada stignete u smještaj dočeka vas QR kod putem kojeg ćete se odmah povezati s WiFi mrežom i digitalno obaviti sve formalnosti s domaćinom, poveznicama doznati sve što vas može zanimati u okolici apartmana. Brzo i jednostavno.

QR kodovi dosta se koriste u restoranima za QR cjenike, gdje konobari skeniraju pružene usluge, izdaju račune s QR kodom. Koriste ga i gosti u hotelima gdje je gostu lako dostupna sva hotelska ponuda, upravo je najavljeno korištenje i u taksi vozilima, DU pass je QR kod, no dubrovački domaćini kada je privatni smještaj u pitanju, mogućnosti izrade QR koda rijetko koriste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:35