StoryEditorOCM
Obalauzbuna u pirovcu

‘Ma nije to bazen!‘; Saznali smo sve o neobičnom objektu koji je zauzeo pola ceste: ‘Za sve je kriv tehnički problem‘

Piše Zoran Šagolj
8. svibnja 2023. - 10:59

Što se to zbiva u Pirovcu? Video koji se brzinom svjetlosti počeo širiti društvenim mrežama i od ruke do ruke uzbunio je duhove.

- Kad prodaš svoju zemlju strancu, onda ostaneš bez ceste, puta koji prolazi – žali se autor videa, ne mogavši ni sam skriti svoju zabezeknutost viđenim.

- A frajer radi bazen i uzeo pola ceste. Evo pogledajte – vodi nas kroz svoj uradak i zaključuje:

- Sve ti nedilje! Fala ti dragi Bože na ovom čudu!

Najprije se nije znalo gdje je video nastao. Obzirom da su u kadru parkirana vozila šibenskih tablica, pretpostavljalo se da se radi o okolici Krešimirovog grada ili nekom od manjih mjesta. Na blef smo pokušali u Gradu Vodicama, ali tamo su bili kategorični.

- Da ovo neko radi kod nas, pa to bi već bilo na sva zvona - konstatirali su, dok su u Županiji Boga molili da takvo što opisano u video ne niče u njihovim administrativnim granicama.

Kakav li je ovo objekt posred ceste? Župan Jelić: Što je ovo, ljudi moji? Nadam se da nije u mojoj Županiji

Upalili nam je u drugom pokušaju. Okrenuli smo sada ured nečalnika Pirovca i rekli zašto zovemo.

I odmah nam je postalo jasno da smo na pravoj adresi, jer je tajnica znala o čemu se radi.

- Nije vam to bazen – rekla nam je, ne želeći ulaziti u detalje.

Obećala je prenijeti načelniku Ivanu Gulamu. Obećano-učinjeno, tako da smo se s prvim čovjekom Općine čuli za manje od 10-minuta.

- Radi se o tome da je čovjek, investitor, uredno ishodio sve dozvole za objekt na svom zemljištu, ali mu je more probilo u rupu koju je iskopao za crnu jamu. Zato je tražio dozvolu da na javnoj prometnici i plastičnoj podlozi išaluje betonsku jamu, koju će u srijedu 30-tonska dizalica spustiti unutar parcele i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje. Nikakav bazen, nikakva uzurpacija javne površine, sve će biti kako je prije bilo – pojasnio nam je načelnik, još u čudu kako je ova priču dobila tako širok odjek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 23:34