StoryEditorOCM
ObalaSIGURNOST JE PRVA

Policija makla kameru za nadzor brzine s poznate dalmatinske lokacije, vozači se raspametili, ali slijedi veliki obrat

Piše Toni Veljača
28. ožujka 2024. - 09:43

Nadzorna kamera za kontrolu brzine koja je bila dugo postavljena na vrlo frekventnoj dionici Jadranske magistrale je - uklonjena

Riječ je o istočnom dijelu državne ceste koja tu doista obilazi Šibenik i od nje se odvaja spojna prometnica za autocestovno čvorište u Dubravi, a građani je nazivaju "tri trake".

S obzirom na to da je policija postavila nadzornu kameru na istoj dionici, ali nešto južnije, bliže trgovačkom centru "Dalmare", pomislilo se kako je riječ o tek premještanju kamere.

image
Ante Baranić/Cropix

Međutim, iz policije su nam potvrdili kako će se uklonjena kamera ipak vratiti na staro mjesto. Dakle, kroz nekoliko dana, na toj dionici, brzinu kretanja vozila kontrolirat će dvije kamere udaljene svega nekoliko stotina metara.

- Sukladno procjeni Postaje prometne policije Šibenik, a na osnovu statističkog i analitičkog praćenja kamera za nadzor brzine postavljena na Jadranskoj magistrali na lokaciji "četiri trake", dok je s nadzornog mjesta na "tri trake" zbog tehničkih razloga privremeno skinuta te će se na navedeno nadzorno mjesto postaviti u roku od nekoliko dana, tako da će kamera za nadzor brzine biti u funkciji i na "tri trake" i na "četiri trake" – kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:52