StoryEditorOCM
ObalaIGRE BEZ GRANICA

Bivši Dinamovac izazvao je uzbunu u Hajduku, a sada puca na visoku dužnost; još se pamti kako je Špaci zalupio vrata

Piše Dalmacija SD
20. ožujka 2024. - 12:17
Leopold Leo Novak je kao dotadašnji junior ‘Dinama‘ prije 16 godina potpisao ugovor za ‘Hajduk‘Vladimir Dugandžić/Cropix

Burno je bilo proteklih tjedana u uredima Hrvatskog radničkog nogometnog kluba "Zmaj" iz Makarske, gotovo burnije nego na travnjaku gdje se četvrtoligaš drugu sezonu zaredom bori za ostanak u tom rangu.

Ostavku na dužnost predsjednika najstarije aktivne makarske sportske udruge dao je Marko Ožić-Bebek, bivši HDZ-ov gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, te dugogodišnji čelnik specijalne bolnice "Biokovka" koja je u vlasništvu Županije splitsko-dalmatinske koju predvodi njegova stranka. Odstupio je i klupski direktor Ivan Rašić.

Kriza upravljanja "Zmajem" trebala bi se rasplesti izborom novog čelnika, ukupno 39. od osnutka kluba prije 103 godine. Na izvanrednoj skupštini na tu dužnost izabran je Željko Selak, piše Dalmatinski nogomet.

No, još je zanimljivije ime njegova protukandidata, jer je to bio Leopold Leo Novak, danas 34-godišnji bivši nogometaš "Zmaja", ali i "Dinama", "Hrvatskog dragovoljca", "Lučkog", vinkovačke "Cibalije", "Zagreba", te niza slovenskih, BiH i rumunjskih klubova. Prije 14 godina bio je i na "Hajdukovim" pripremama, ali ipak nije prošao, štoviše zalupio je vrata pred nosom legendarnog trenera Stanka Poklepovića Špace koji ga je preselio u mladu momčad.

Njegovo prezime vodi nas do danas pokojnog Ante Novaka, Lepoldova djeda, koji je kao HDZ-ov kadar punih 10 godina bio gradonačelnik, pa dogradonačelnik Makarske, ali i tete Hloverke Novak Srzić, dugogodišnje glavne urednice na HTV-u i bivše čelnice Turističke zajednice Makarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:26