StoryEditorOCM
ObalaVIRTUALNA BERBA

Mac kuka 20 eura, jedan komad šparoga - 1,13 eura, kupci pobjesnili: ‘Kako vas nije sram, jeftinije je uzeti kokain?!‘

Piše Anton Hauswitschka
8. ožujka 2024. - 16:12

Krenula je sezona divljeg samoniklog bilja, kuka i šparoga, delicija koje obožavaju Dubrovčani, a kao i svemu drugome cijena im je ove godine porasla.

Rekordna ponuda od 20 eura i to za balicu od najviše 300 grama kuka (ili blušća kako ga još zovu op.u.) na dubrovačkoj virtualnoj placi užarila je društvene mreže.

Dubrovčani su šokirani cijenom koju je istaknuo jedan prodavač i već danima pune društvene mreže komentarima jer poučeni praksom nerealnih cijena nisu sigurni radi li se o virtualnom perfomansu na inače ozbiljnoj FB grupi na kojoj se nude domaći proizvodi.

Uslijedilo je nekoliko novih "bombastičnih ponuda" pa se tako kuke i šparoge prodaju i na komade. Tako kod jednog prodavača jedna kuka zapada 0,93 eura, a šparoga 1,13 eura. S time da se za količinu iznad deset komada šparoga daje popust od 10 centi po komadu, odnosno 18 ako se kupi više od 20 biljaka.

Kupite li iznad trideset šparoga ili kuka, odnosno balicu, na rego ćete kod ovog prodavača dobiti granu ruzmarina i jedan domaći limun.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U ponudi je i dostava na kućnu adresu, a ovisno o kvartu u Dubrovniku ona se naplaćuje od jednog do 15 eura, odnosno 20 za susjednu općinu Župu dubrovačku i 50 eura ako ste naručili dostavu u Konavlima.

– Dalje od Konavala ne idem jer dostavljam na biciklu. Po kiši nema dostave – napominje anonimni prodavač, no mnogima i dalje nije jasno radi li se o šali ili je riječ o ponudi po principu "Ako prođe, prođe".

Članovi te FB grupe očito su istaknute cijene shvatili ozbiljno. Tako jedni staju u obranu berača i naglašavajući kako kuke i šparoge baš i nje lako brati, da to iziskuje fizički napor te da treba uzeti u obzir i opasnost od tek probuđenih zmija koje se kriju u grmlju.

Kritičari pišu kako je riječ o bezobrazno visokim cijenama i zaradi na crno bez plaćanja poreza.

"Kako vas nije sram!", "Jesu li pozlaćene?", "Ko da su od mljevenih dolara!", "Jeftiniji je kokain", tek su neki od stotina komentara koji se ovih dana nižu ispod objavljenih ponuda.

Perfomans ili ne, slučaj sa kukama rezultirao je da kupci nisu sigurni u cijene drugih proizvoda koji se nude na virtualnoj placi pa su pod ponudama za domaća jaja ili uskršnje pome koje se nude po 3 eura pitanja "Je li ovo stvarna cijena ili je šala?" postala pravilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:04