StoryEditorOCM
NogometNogomet

'Narančasti' prvu stepenicu u Kupu trebali bi preskočiti u Požegi: Iz Slavonije se vidi - četvrtfinale

25. rujna 2019. - 10:25

Nogometaši Šibenika upali su u ritam odigravanja utakmica srijeda-subota i tako će biti sve do prvog vikenda u listopadu. Potomće odmoriti zbog reprezentativne pauze. Nakon što je momčad trenera Krunoslava Rendulića minule subote ostvarila pobjedu u prvenstvu kod "crne mačke" Sesveta, "narančasti" se sada okreću Kupu Hrvatske.

Prvi protivnik u šesnaestini finala im je trećeligaš Slavonija iz Požege. Utakmica na stadionu kraj Orljave igra se danas, u srijedu, u 15,30 sati. Ekipa iz "zlatne doline" trenutačno je šesta na tablici 3. HNL- istok s dest bodova. Požežani su u svojevrsnom padu forme, jer Šibenik dočekuju s dva uzastopna poraza. Međutim, Kup je po tradiciji natjecanje gdje su iznenađenja moguća. Tako će i Šibenik, premda je drugoligaški lider, imati tešku zadaću u Požegi.

Korak po korak

- Sigurno je kako je kvaliteta na našoj strani i sudeći po tome Šibenik bi trebao proći u iduće kolo. Međutim, kako ste i vi kazali, u Kupu se nikad ne zna i favoriti uvijek ne pobjeđuju. No, mi ćemo dati sve od sebe da tako ne bude u Požegi - kazao je Luka Celić, junak šibenske pobjede u Sesvetama. Naime, veznjak "narančastih" je na izdisaju utakmice preuzeo odgovornost i realizirao kazneni udarac koji je izborio Španja za minimalnu pobjedu (1:0). Celić je imao hrabrosti, bez obzira što prije nekoliko mjeseci na istom mjestu nije zabio s bijele točke. Tada su Šibenčanima izmakla dva vrijedna boda u borbi s Varaždinom za plasman u 1.HNL.


No, to je povijest. Sadašnjost Šibenik je Kup i Požega. U tom natjecanju ove sezone, "narančastima" se otvaraju lijepe perspektive kako je kazao trener Krunoslav Rendulić. Za razliku od protekle dvije sezone, kada je Šibenik ispadao od Hajduka u osmini finala, ove godine je (polu)dirigirani ždrijeb pomazio "narančaste". Naime, prođu li Slavoniju u osmini finala bit će domaćini boljemu iz susreta Belišće-Split. Dakle, četvrtfinale je poprilično dostižan cilj, a tada se igra jedna utakmica i budu li opet kuglice naklonjene Šibeniku moguće je da "narančasti" odu i među četiri...

- Istina, u Kupu želimo stići što je dalje moguće. Međutim, treba ići stepenicu po stepenicu. Nema dvojbe da smo u Požegi favoriti. Ali, treba znati da će Slavonija imati veliki motiv protiv nas. Uostalom, i njihovi planovi u Kupu su slični našima, sigurno bi i oni željeli ugostiti nekog prvoligaša u Požegi, napraviti nogometnu feštu. Čeka nas zahtjevna utakmica. Požežani su prava domaćinska ekipa, dosta agresivna, koja teži nadigravanju. Imaju 4-5 jako dobrih igrača i uz domaću publiku, jasno je da nam neće biti lako. Rekao bih da je utakmica sa Slavonijom naš ispit zrelosti - veli Rendulić.

Bit će promjena

Zbog gustog ritma i činjenice da "narančaste" već su subotu čeka dalmatinski drugoligaški derbi sa Solinom nema dvojbe kako će Rendulić u Požegi posegnuti za igračkim "turnoverom". Vrlo vjerojatno će od prve minute prigodu dobiti neki igrači koji su u prvenstvu malo, ili nimalo, participirali (Rogić, Španja, Celić, Antunović...).

- Promjena u sastavu će sigurno biti. Planiram rotaciju na 4-5 pozicija. Neke i silom prilika jer, primjerice, neće biti Kukeca, koji je osjetio probleme na utakmici u Sesvetama. No, ja sve igrače tretiram kao prvotimce i sada će imati priliku - poručio je Rendulić.

Notirajmo da se i Nigerijac Musa nakon operacije koljena uključio u puni trenažni proces. Van stroja je i dalje Josip Maleš.

Utakmica Slavonija- Šibenik igra se u srijedu u 15,30 sati.

28. travanj 2024 04:24