StoryEditorOCM
SportFOTO: KUP OTOKA

Santini pogodio rašlje "iz svlačionice", a onda je Ivuša s 25 metara sve preokrenuo i Banj je mogao slaviti

Piše Ivica Gjergja
31. kolovoza 2020. - 19:59

Pobjedom Banja nad Lukoranom 3:2, završeno je ovogodišnje izdanje Kupa otoka u kojemu sudjeluju mjesta s otoka Ugljana i Pašmana. U finalu su na igralištu Foša u Sutomišćici „ukrstili koplja“ Banj i Lukoran i nakon velikog preokreta Banjci su slavili te osvojila naslov pobjednika.

Banj je ušao u igru u ulozi blagog favorita, no Lukoranci su puno bolje otvorili susret. Krševan Santini u 11. minuti zabio je najljepši pogodak turnira, pogodivši iz slobodnjaka s gotovo 40 metra rašlje nemoćnog vratara Fantova. Do kraja poluvremena žuto-crni su povećali svoju prednost, nakon što je Stipe Melada odlično reagirao u jednoj gužvi poslije kornera te su na odmor otišli sa zasluženim vodstvom od 2:0.

Ali u nastavku druga priča, momčad Banja preuzima kontrolu igre i već u 48. minuti pogotkom Zvonimira Ivuše smanjuje zaostatak, a preko Jerka Kovačića četiri minute kasnije izjednačuje rezultat. Nakon toga, obje su momčadi zaigrale opreznije i kada je već izgledalo da bi pobjednika Kupa otoka mogli odlučiti jedanaesterci, opet se ukazao Ivuša. Udarcem s 25 metara iznenadio je obranu Lukorana i njihovog vratara Martinova i zgoditkom za 3:2 doveo u euforiju svoje navijače. Pametnom igrom Banj je zadržao vodstvo i osvojio kup otoka.

Susret za treće mjesto odigrali su Kali – Preko 4:0 (Karlo Kurtin 2, Marko Gobin, Josip Zelenčić).

 

Prvo mjesto osvojio je Banj,

Drugo mjesto Lukoran,

Treće mjesto Kali.

Najbolji igrač Zvonimir Ivuša (Banj),

Najbolji strijelac Karlo Kurtin (Kali) s deset pogodaka,

Najbolji vratar Roberto Fantov ( Banj).

 

26. travanj 2024 14:16