StoryEditorOCM
KalelargaTUŽNA VIJEST

Bivši profesionalni košarkaš i trener, Denis Skitarelić, preminuo u 61. godini života. Bio je i upravitelj zadarskog zatvora

Piše Zadarski.hr
18. travnja 2024. - 14:14

Bivši profesionalni košarkaš i trener, diplomirani kineziolog Denis Skitarelić preminuo je danas, u četvrtak, 18. travnja u 61. godini života. 

- Primili smo vijest da nas je jutros napustio velik čovjek, morala, ljudskosti i empatije podjednakog onom talentu i ljubavlju koju je gajio i stvarao prema košarci.. Košarkaški djelatnik, velikan zadarskog košarkaškog betona, basketaš kojeg je Novosel prepoznao i u Cibonu doveo.. Tužna je Voštarnica, tužne su košarkaške oaze našega Grada, nakon Vespe otišao je još jedan čovjek koji je zaslužan da se Zadar sa pravom imenom grada košarke naziva. Počivao u miru Božjem dragi Skita. Sućut obitelji - objavio je Muzej zadarske košarke.

Od Skitarelića su se oprostili i djelatnici zadarskog Košarkaškog kluba ABC navodeći kako se veličina čovjeka ne mjeri stečenim imetkom, već brojem ljudi koji za njim žale kad jednom ode sa ovoga svijeta.

- Sudeći po broju onih koji su rastužili se ovakvom tužnom vješću žaleći za našim Skitom. Veliko je bogatstvo ostavio iza sebe. Živjet će vječno u srcima svih nas koji smo ga upoznali i bili pod njegovim utjecajem u ABC-u. Skita, treneru, odgajatelju i mentoru, generacija i generacija mladih košarkaša, počivao u miru i hvala ti na svemu Uprava, treneri te svi igrači i članovi Kluba izražavaju iskrenu sućut djeci, obitelji, kolegama i najbližim prijateljima - poručili su.

Skitarelić je i punih 18 godina bio upravitelj zadarskog, a kasnije i šibenskog zatvora.

Sahrana će se održati u subotu, 20. travnja na Gradskom groblju Pag. 

30. travanj 2024 20:45