StoryEditorOCM
KalelargaDONOSIMO SNIMKU

Ante Rubeša: "Pogledajte fotografiju. To je dekubitus mog oca. Dobio ga je nakon samo devet dana ležanja u bolnici u Biogradu!"

Piše L.B.
5. travnja 2022. - 13:16

Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih u zadarskoj Županijskoj skupštini, zatražio je u utorak na sjednici da se na velikom platnu, dok on postavlja vijećničko pitanje, pokaže fotografija na kojoj se vidi dio ljudskog tijela teško oštećen dekubitusom.

- Ovo je dekubitus mog oca. Zaradio ga je u bolnici u Biogradu, na tamošnjem Covid odjelu. Nakon samo devet dana provedenih u toj bolnici stražnji dio tijela izgleda mu ovako. Rana ima promjer 20 centimetara. Očigledno ga nitko nije okretao i brinuo o njemu. Da li ste znali da ta bolnica ni nema antidekubitalni madrac? Niste? Nisam ni ja – rezignirano je kazao Rubeša.

image

Fotografija dekubitusa koju je pokazivao Rubeša

- Ovo ne govorim kako bih nekoga okrivio, jer po našem sudstvu to nema ni smisla, nego da bih građane upozorio, kao što su i mene upozoravali da u Biogradu ne okreću pacijente koji su polupokretni ili nepokretni. Ovakva rana govori o strašnom nemaru – kazao je Rubeša, na što je župan Božidar Longin izrazio žaljenje zbog te situacije, te dodao da ga to čudi jer se radi o uspješnoj bolnici u koju se puno ulaže i koja ima mladog, ambicioznog ravnatelja.

- S ravnateljem Kutlešom iznimno sam zadovoljan. Razgovarat ću s njim oko ove situacije i vidjeti kako je do toga došlo – kazao je župan.

02. svibanj 2024 07:01