StoryEditorOCM
Crna kronikaPOČIVAO U (NE)MIRU

U zadarskoj bolnici pokraden pokojnik! Doznajemo i što je mrtvom čovjeku oteo nepoznati lopov

Piše Lada Burčul/SD
5. travnja 2022. - 14:48

Osobno sam upozorio ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu da mu neće tko imati raditi ako bude i dalje dozvoljavao da mu politika upravlja bolnicom, jer su liječnici i medicinske sestre deficitaran kadar.

I evo, to se upravo događa. Iz bolnice odlaze i doktori i medicinske sestre, ustanova je kadrovski devastirana gotovo do nefunkcionalnosti. Toliki je kaos u sustavu da se čak kradu i stvari od pokojnika – rekao je to Marko Pupić Bakrač, vijećnik Akcije mladih (AM), na današnjoj sjednici Skupštine Zadarske županije koja je održana u Poličniku.

Oporbeni zastupnik naglasio je i da je zbog tog slučaja podnesena i kaznena prijava Policijskoj upravi zbog krađe stvari od pokojnika u glavnoj zadarskoj zdravstvenoj ustanovi. Da bi svoje tvrdnje dokazao, kaznenu prijavu je donio i pokazao je, stojeći za govornicom Skupštine.

- Evo, u ruci držim kaznenu prijavu zbog krađe stvari od pokojnika. Radi se o skupocjenoj jakni. Krađa se dogodila u ožujku, a počinitelj je za sada nepoznat jer se u tom neredu u bolnici ne zna tko je odgovoran za čuvanje stvari pacijenata – rekao je Pupić Bakrač.

image

Vijećnik Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih)

Jure Mišković/Cropix

Vijećnik je istaknuo da kolege iz AM-a i on već duže upozoravaju na događanja u Općoj bolnici.

- To se poglavito odnosi na dodjelu specijalizacija i mobingiranja osoblja od strane glavne sestre. Unatoč našem opetovanom upozoravanju i alarmiranju, situacija se ne popravlja nego pogoršava.

Zbog ukradene specijalizacije doktorici Mariji Krpini po bolnici ordinira USKOK, a slučaj je završio i na sudu. Tamo se kao svjedok pojavio i zamjenik ravnatelja Edi Karuc - naglasio je Pupić Bakrač

Župan Božidar Longin (HDZ) za govornicom je, kao odgovor oporbenjaku na vijećničko pitanje što misli poduzeti vezano uz sve navedeno o medicinskoj instituciji, kazao da mu je žao zbog takvih informacija, te da će o svemu razgovarati s ravnateljem bolnice dr. Željkom Čulinom.

19. travanj 2024 08:10