StoryEditorOCM
ŽupanijaCrveni križ Vodice

Na Svjetski dan prve pomoći organizirana edukacija za korisnike Centra za socijalnu inkluziju

Piše Šibenski.hr
15. rujna 2019. - 11:46

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći u široj javnosti
U Vodicama je obilježen Svjetski dan prve pomoć koji se, inače, tradicionalno obilježava druge subote u rujnu. Bila je to, po riječima Marijane Biluš, ravnateljice Crvenog križa u Vodicama prilika da se i konkretnom aktivnošću pokaže spremnost za spašavanje života uz puno poštovanje različitosti i bez diskriminacije.
- Na Svjetski dan prve pomoći, želimo skrenuti pozornost na marginalizirane osobe kojima je sada ili u nekom trenutku bila uskraćena prva pomoć ili onemogućen pristup edukaciji iz postupaka prve pomoći. Vodeći se mišlju da edukacije iz prve pomoći moraju biti dostupne svima te da svatko ima potencijala naučiti kako pružiti prvu pomoć nekoj osobi i spasiti život, bez obzira na osobnu ili socijalnu situaciju. Gradskog društvo Crvenog križa Vodice održalo je, stoga, edukaciju iz prve pomoći za Korisnike Centra za socijalnu inkluziju. Bila je ovo prilika da steknu nova znanja i vještine koje će im biti od koristi u životu, a kako je ponavljanje majka znanja dogovoren je i nastavak suradnje kroz edukacije iz prve pomoći - kazala je Biluš.




 

26. travanj 2024 09:06