StoryEditorOCM
ŽupanijaKREŠIMIR ŠAKIĆ

Sad već bivši ravnatelj NP-a "Krka" pohvalio se učinjenim u četiri godine na čelu šibenske "tvornice novca"; Evo što sam ostavio u dotu Nelli Slavica

27. veljače 2019. - 14:39

Ako je vjerovati tradiciji, i ako bismo se igrali Nostradamusa, onda je već sada lako pogoditi da će nova direktorica NP-a Krka za četiri godine biti – Darija Šare. Kako znam(o)? Ona je, naime, ovih dana, odlukom Upravnog vijeća Studentskog centra u Šibeniku, kojem je na čelu dekan Veleučilišta u Šibeniku (VUŠ) Ivan Malenica, imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja Studentskog centra.

Dosadašnja ravnateljica SC-a Nella Slavica izabrana je za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka. Umjesto dosadašnjeg direktora Krešimira Šakića, kojem je istekao mandat. A kako je i sam Šakić, prije dolaska na fukciju ravnatelja NP-a Krka bio direktor Studentskog centra, onda je analogija s Darijom Šare, makar i poluozbiljna, više nego shvatljiva.

U svakom slučaju, Darija Šare, diplomirana ekonomistica, ne pada s Marsa, nego dolazi iz kuće. U SC-u je dosad obavljala poslove stručne suradnice za promociju i projekte, a članica je i projektnog tima Palacin, studentskog doma vrijednog 85 milijuna kuna.

Taj projekt je i sama Nella Slavica, koja se oprostila od svojih suradnika zbog prelaska na novi posao, istaknula kao najvažniji u svome mandatu, pa je lako pogoditi što će biti najvažniji posao nove ravnateljice. Radovi na njemu kasne zbog projektne dokumentacije, a natječaj za izvođača radova trebao bi biti raspisan sredinom ožujka.

Tvornica novca

Emotivnim istupom na "Fejsu" od svog se ravnateljstva na čelu NP-a Krka, šibenske tvornice novca, oprostio i Krešimir Šakić, poželjevši novoj ravnateljici da ide svojim putem, ali istim ili još bržim tempom. Jer Krka to zaslužuje! On sam vjeruje da je za sobom ostavio "pošteno podmiren" račun, u što ubraja povećanje prihoda ustanove za 71,38 posto u četiri godine, s 80 milijuna kuna u 2015. godini na gotovo 136 milijuna kuna u 2018. godini, te povećanje broja posjetitelja za 42,29 posto u četiri godine – s 951.106 posjetitelja 2015. godine na 1.353.315 posjetitelja 2018. godine.

U uspjehe svog mandata Šakić je ubrojio i sklapanje ugovora za realizaciju projekta "Nepoznata Krka – skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke", ukupne vrijednosti 80.057.649,15 kuna, uz sufinanciranje nepovratnim sredstvima u iznosu 66.200.193,06 kuna (projekt u provedbi), sklapanje ugovora za realizaciju projekta Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka Krka – Lozovac, prihvatljivih troškova 84.0351.6360,63 kuna uz sufinanciranje nepovratnim sredstvima u iznosu 71.698.656,53 kune, izgradnju nove i održavanje postojeće posjetiteljske infrastrukture – obnova upravne zgrade u Šibeniku, obnova ispostave u Skradinu, rekonstrukcija pristupnih cesti za Skradinski buk, rekonstrukcija pristaništa i izgradnja infocentra Stinice, rekonstrukcija i uređenje prezentacijskog centar Lugareva kuća, uređenje posjetiteljskog centra Laškovica, rekonstrukcija arheološke zbirke u ekokampusu "Krka" u Puljanima, rekonstrukcija infrastrukture i dijela objekata u ekokampusu "Krka" u Puljanima, pješačke staze Goriš – Torak, Rogovo, Lugareva kuća, Žižići, Pištavac – Trošenj, Pištavac – obala Krke, Perice, Rimski put, Marasovine – Bilušića buk...

26. travanj 2024 13:17