StoryEditorOCM
ŠibenikBravo Šibenčani

Veliki uspjeh učenika Turističko- ugostiteljske škole: Domagoj Badžim najbolje vodi recepciju, a Nikolina Čoko sjajno predstavlja destinaciju

Piše šibenski.hr
17. studenog 2019. - 11:03

Izniman uspjeh postigli su učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik na AEHT- u, međunarodnom natjecanju turističkih i ugostiteljskih škola, kojemu je svrha razmjena iskustava i suradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima.

Zlato u disciplini Poslovanje recepcije osvojio je učenik Domagoj Badžim pod vodstvom mentora Ante Nakića. U disciplini Predstavljanje turističke destinacije učenica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Nikolina Čoko, pod vodstvom mentorice Božene Bralić, osvojila je srebro.

 

 

Inače, Na ovogodišnjem natjecanju AEHT sudjelovalo je 320 studenata iz 30 zemalja EU i svijeta, uključujući nove članice Pakistan i SAD, a natjecali su se u 10 turističko- ugostiteljskih disciplina.

Natjecanje je trajalo četiri dana, a ove godine domaćin je bila Hrvatska, u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split. Natjecanje je održano u hotelu Meridien Lav u Podstrani, gdje su gosti iz EU i svijeta ostali pozitivno šokirani organizacijom, uvjetima natjecanja i kulturnim znamenitostima te ljepotama Splita i Dalmacije. Izlet za sve sudionike bio je organiziran na Slapove Krke te posjet Šibeniku i šibenskoj katedrali s naglaskom na potencijal županije u području turizma i ugostiteljstva.

27. travanj 2024 01:57