StoryEditorOCM
Zadar plusTKO JE POBIJEDIO?

Županijska smotra Art dizajn 2024. - Tema smotre je "Veliki čovjek u malome svijetu" ili Iz Liliputa prema slavnoj Brkanovoj fotografiji

Piše M. K.
18. travnja 2024. - 15:04

I ove godine održat će se Županijska smotra Art dizajn učenika srednjih škola Zadarske županije. Otvorenje izložbe je 22. travnja (utorak) u Gradskoj knjižnici u 12 sati

Otvaranju izložbe prethodit će prigodni program koji su pripremili učenici i profesori Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Tema smotre je: Veliki čovjek u malome svijetu ili Iz Liliputa. Navršava se sedamdeset godina od nastanka fotografije Iz Liliputa na kojoj Zvonimir Brkan prikazuje očevu figuru u uskoj gradskoj ulici. Smatrajući kako je važno da naši mladi upoznaju neke od najbitnijih dijelova zadarske umjetničke scene, pozvali smo srednjoškolce na promatranje spomenute fotografije kao inspiracije za njihove vlastite ideje koje nastaju propitkivanjem o dimenzijama čovjeka u današnjem svijetu i promišljanje o tome kako jedan “obični“ čovjek može svojim radom i zalaganjem ostaviti veliki trag u društvu i zajednici. Pitali smo ih što zapravo znači biti „veliki čovjek“ i na koji način možemo ostvariti utjecaj na napredak u današnjem svijetu.

image

Županijska smotra Art dizajn učenika srednjih škola Zadarske županije

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Na ovogodišnju smotru pristiglo je 89 radova iz 9 srednjih škola. Za izložbu je odabrano 40 radova. Sudjelovali su učenici iz: Gimnazije Jurja Barakovića, Prirodoslovno grafičke škole, Medicinske škole Ante Kuzmanića, Privatne gimnazije Nova, Tehničke škole, Ekonomsko – birotehničke i trgovačke škole, Srednje škole Biograd na moru, Strukovne škole Vice Vlatkovića, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Najuspješniji rad smotre je Veliki umjetnik u malome svijetu iz Strukovne škole Vice Vlatkovića; autori su Josip Horak, Mate Čavlović, Karlo Tomić, Vladyslav Brechko, Bohdan Maksiuta, Ivan Dražina, Roko Šimunić, Nino Golem i Ivan Pedišić; mentor Luca Bašić.

Pohvaljen je i rad Glineni grad učenika ŠPUD-a Matije Jaše; mentor Marina Pedisić.

Izložba će biti otvorena do 4. svibnja 2024.

18. travanj 2024 15:04