StoryEditorOCM
ŠibenikPrognoza vremena

Bura je u opadanuju, no vrijeme je i dalje potencijalno opasno

Piše Šibenski hr.
24. veljače 2019. - 09:45

Pretežno sunčano, uz povremene naoblake, oslabljenu buru i jutarnje temperature na Jadranu od -1 do 4, te dnevne od 6 do 11 °C, karakteristike su vremena danas. Premda je na karti DHMZ-a cijela obala označena žutom i narančastom bojom, što simbolizira potencijalno opasno i opasno vrijeme, današnja bura na šibenskom području daleko je od one jučerašnje, koja je nosila sve pred sobom i nažalost, raspirila nekoliko požara stavljajući vatrogasce na velike muke.

Jutros u 6 sati, javlja DHMZ, brzina joj je bila 6 m/sec (22 km/h), a to znači da je umjerene snage ili 4 bofora. Oslabjet će još u drugom dijelu dana, no ipak, sinoptičari upozoravaju na pripravnost za moguće olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Generalno govoreći, vjetar je u opadanju, te konačno smirivanje vremena možemo očekivati sutra krajem dana, tvrde sinoptičari. Cestovni promet je normaliziran, uz napomenu da se prije polaska na put vozači dobro informiraju o stanju na pojedinim dionicama zbog opasnosti od naleta bure koja se još uvijek ne predaje tek tako.

Vjetar NE 20-30 čv., mjestimice do 35 čv., oslabjet će sutra poslijepodne. More 3-4, prema otvorenom 5-6, sutra u postupnom smirivanju. Vidljivost 20-30 km. Pretežno vedro.

27. travanj 2024 03:30