StoryEditorOCM
ŠibenikDva šibenska projekta

Tvrtka iz Grebaštice izabrana za izvođača radova na šetnici na Krapnju, te na uređenju okoliša zgrada na Šubićevcu

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2018. - 10:23

Za adaptaciju šetnice na otoku Krapnju te za II. fazu uređenja okoliša stambenih zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića oko kućnih brojeva 76 i 78, na adresu gradske uprave pristigle su četiri, odnosno dvije ponude. Stručno povjerenstvo Grada je u oba slučaja odabralo poduzeće Bemix d.o.o. iz Grebaštice kao najpovoljnijeg ponuditelja s potpunom natječajnom dokumentacijom.

'Još smo za dva projekta fazu natječaja priveli kraju. Kao što možete vidjeti, paralelno uređujemo i gusto naseljene gradske četvrti i drage nam otoke, a ne zanemarujemo ni šibenska okolna naselja. Izvršavamo obećanja data čelnim ljudima mjesnih odbora i gradskih četvrti. Za neke iskazane želje i potrebe nam treba malo više vremena, ali sve dogovoreno dođe, ili će doći, na red. Moram istaknuti da je izvrsna suradnja s predsjednikom gradske četvrti Šubićevac, gospodinom Stipicom Protegom, i predsjednikom mjesnog odbora Krapnja, gospodinom Tomislavom Tanfarom, rezultirala s ova dva konkretna projekta.' kazao nam je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća uređenje šetnice duž zapadne obale otoka, ukupne dužine 1320 m, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra. Konkretno je predviđeno uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 m novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži. Procijenjena vrijednost ove nabave je iznosila 737.500,00 kuna, a najpovoljnija ponuda je na 635.962,50 kuna. Grad Šibenik je za ovu namjenu na javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osvojio 370.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

U Ulici bana Josipa Jelačića će se urediti parkiralište neposredno uz glavnu prometnicu ispred zgrade kućnog broja 76, te je oko nje stvorena i kružna kolna veza kojom se pristupa postojećim garažama. Ukupno je planirano 35 parkirnih mjesta, uključivo invalidska, koja će se dijelom popločati travnim opločnicima unutar kojih će rasti trava.

Obzirom na već ustaljene pješačke tokove, formirana su dva glavna pješačka pravca: stubište koje vodi od cestovne prometnice ka sjeveroistoku i pješačka veza između škole i supermarketa. Stubište je bilo dotrajalo i u lošem stanju, te se djelomično prekidalo, i prošle godine se zamijenilo novim uz rampu za pristup interventnim vozilima do zgrade 78b. Pješačke veze će se proširiti i ograditi zelenim otocima na mjestima ulaska u zgrade, uz postavljanje klupa za sjedenje. Postojeći roštilj smješten iza garaža će se zadržati, a uz njega stvoriti nova terasa za stanarsko druženje.

Područje je projektirano na način da se osobama smanjenje pokretljivosti i s invaliditetom omogući jednak pristup i korištenje u svim zonama, a također se teži očuvanju postojećeg vrijednog drveća te stvaranju novih nasada oko zgrada. Cijelo područje će dobiti suvremenu javnu rasvjetu. U Gradskom proračunu je na ovu namjenu predviđeno milijun kuna, a najpovoljnija ponuda iznosi 977.974,75 kuna.

'Još nam preostaje pričekati žalbeni rok i rokove mirovanja iz postupka natječaja. Radovi na Šubićevcu, oko zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića, radi dodatne sigurnosti djece, počet će po okončanju nastave u osnovnoj školi Petar Krešimir IV koja graniči s gradilištem, a radovi na krapanjskoj šetnici po okončanju ljetne sezone. ', precizirao je Mileta.

26. travanj 2024 12:47