StoryEditorOCM
ŠibenikNije samo otok spužava

Tko bi rekao: jedan je od kandidata za novog glavnog državnog odvjetnika bio je nekadašnji nadareni vaterpolist s Krapnja

Piše Ivo Mikuličin
11. siječnja 2024. - 10:14

Tko to kaže, tko to laže da su Krapljani samo ronioci i spužvari, kako sugerira skladba "Krapanjska balada"!? Među četiri kandidata za novog državnog odvjetnika svrstao se i Emilijo Kalabrić, dosadašnji županijski državni odvjetnik u Zadru, čije je porijeklo s Krapnja, najnižeg naseljenog otoka šibenskog arhipelaga, a stalna adresa na šibenskoj Brodarici.

- Kalabrića pamtim kao korektnog čovjeka iz naših susreta na radnom mjestu i zadarskoj Kalelargi - kazao nam je zadarski Šibenčanin Ante Klišmanić, umirovljeni predsjednik Županijskog suda u Zadru, koji je srednju školu završio u rodnom Šibeniku, a Pravni fakultet u Splitu.

Emilija se, suprotno tome, pretpostavljamo, nerado sjeća Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, jer ga je Kalabrić u doba, dok je radio u Šibeniku, prijavio "zbog udaljavanja novinarke sa sjednice Općinskog vijeća Primošten". Petrina je, informacije radi, oslobođen optužbe u tom slučaju.

I još jedna pikanterija. Kalabrić je u šibenskim sportskim krugovima zapamćen i kao mladi nadareni vaterpolist! To, naravno, budi sjećanje i na doba kad je Brodarica imala svoj vaterpolski klub s improviziranim plivalištem ispred kultnog restorana "Zlatna ribica".

27. travanj 2024 10:40