StoryEditorOCM
ŠibenikTEF na međunarodnom natječaju

Mladi arhitekti imaju prigodu osmisliti budući izgled najatraktivnijeg šibenskog prostora

13. veljače 2017. - 15:19

Na međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj Europan 14, Grad Šibenik je prijavio lokaciju bivše Tvornice elektroda i ferolegura. Međunarodni natječaj otvoren je od danas, s ciljem da struka ponudi moguća urbanistička rješenja prostora TEF-a.

-Ostvaruje se ono što smo najavljivali i obećali šibenskoj javnosti. Otvoren je međunarodni natječaj putem kojeg će svi zainteresirani arhitekti mlađi od 40 godina moći izraditi idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za prostor TEF-a, najatraktivniji prostor grada Šibenika u budućnosti.

Sve ovo ne bi bilo moguće da nismo riješili problem s INA-om, nakon 28 godina donijeli Generalni urbanistički plan kao strateški planski dokument te pokrenuli partnerski odnos s državom, odnosno Ministarstvom državne imovine- kazao je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Natječaji Europana provode se u dvogodišnjem ciklusu s unaprijed zadanom strateškom temom vezanom za kvalitetu života i stanovanja, a tema ciklusa Europan 14 je "Produktivni grad“. Predviđeno zaprimanje radova je konac lipnja, a Ocjenjivački sud pristigle radove pregledat će i razmotriti u dva zasjedanja: u rujnu i u studenom 2017. godine.

Smisao ovog natječaja je da se na hrvatskoj i međunarodnoj sceni ispita kako analizom i planiranjem novih urbanih prostora osnažiti identitet šireg centra Grada Šibenika.

26. travanj 2024 11:43