StoryEditorOCM
ŠibenikNatječaj za dekana/icu

Šibensko Veleučilište bira prvog čovjeka, Grubišić ne zna hoće li se javiti

3. veljače 2017. - 16:13

Veleučilište Šibenik bira novog dekana/icu. Natječaj koji je raspisalo Upravno vijeće objavljen je 1. veljače, a rok za predaju molbi je 30 dana.

Sadašnjoj dekanici Aniti Grubišić mandat istječe na kraju ove akademske godine, a Upravo vijeće odlučilo je da natječaj raspiše čak dva mjeseca ranije negoli je to po zakonu obvezno, jer su, kaže predsjednik vijeća Ivan Malenica, poučeni prethodnim iskustvom kada se natječaj ponavljao nekoliko puta, željeli da se cijela procedura okonča na vrijeme, do jeseni i početka nove akademske godine.

Tada je, naime, za dekana bio predlagan Ivica Poljičak, u to vrijeme prodekan Veleučilišta, ali tadašnje Upravno vijeće taj prijedlog nije prihvaćalo nakon što je inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja utvrdila niz nepravilnosti u vođenju i trošenju novca na Veleučilištu.

Nakon što isteče rok za prijavu novih kandidatura za dekana/icu Veleučilišta odluka o izboru mora biti donesena i priopćena u sljedećih 45 dana.

Grubišić koja je jednu godinu bila v. d., a potom je izabrana za dekanicu, za sada nije mogla jasno reći hoće li se kandidirati za još jedan mandat!
-Vidjet ćemo. Još nisam odlučila. Moram o tomu razgovarati i sa svojom obitelji – kazala je Grubišić.  

 

26. travanj 2024 13:19