StoryEditorOCM
ŠibenikNovosti s Veleučilišta:

U planu dva nova programa - prijediplomski i diplomski studija Računarstva, i odluka o pokretanju novih studija iz polja elektrotehnike i strojarstva!

Piše PROMO
26. srpnja 2023. - 09:18

Godina iz snova za Veleučilište u Šibeniku traje i dalje. Nakon što je u svibnju dobivena dopusnica za izvođenje studija Sestrinstva, a u srpnju svečano otvoren najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj, konačno je zaustavljen i višegodišnji pad broja upisanih studenata. Veleučilište je tako nakon provedenog ljetnog upisnog roka upisalo 114 studenata što je dvostruko više u odnosu na 2022. kada je bilo upisano 57 studenata.

Gledajući prema studijima na studij Sestrinstva se upisalo 40 studenata, Turistički menadžment 36, Poslovnu informatiku 18, Upravni studij 11 i Promet 9.

Osim za studij Sestrinstva, na kojem je popunjeno svih 40 upisnih mjesta, poseban interes ove godine iskazan je i za studije Turističkog menadžmenta i Poslovne informatike, pa je tako na oba studija upisano 50% više studenata u odnosu na prošlu godinu.

U tijeku su prijave za upise na prijediplomske studije u jesenskom roku, kao i prijave za upise na dva diplomska studija koja se izvode na Veleučilištu – Menadžment i Upravni studij. Paralelno s upisima domaćih studenata teku prijave i za upis stranih studenata.

Prema riječima dekana Veleučilišta dr. sc. Ljube Runjića očekuje se da će predstojeće akademske godine u Krešimirovom gradu studirati preko 30 stranih studenata.  Dekan je također potvrdio da je upravo u tijeku izrada elaborata za dva nova studijska programa - prijediplomskog i diplomskog studija Računarstva, a uskoro se očekuje i odluka o pokretanju novih studija iz polja elektrotehnike i strojarstva.

30. travanj 2024 20:59