StoryEditorOCM
ŠibenikUmro Mladen Bjažić

Pogreb u četvrtak na Zlarinu - komemoracija u petak u Šibeniku

25. siječnja 2017. - 11:51

U šibenskoj Bolnici gdje je bio hospitaliziran jutros je u 4 sata, dva dana prije 93. rođendana, umro naš poznati pjesnik, književnik, novinar i dugogodišnji urednik dječjih programa Radija i televizije Zagreb Mladen Bjažić.

Rođen je 26. siječnja 1924. godine na Zlarinu, radni vijek proveo je u Zagrebu, prvo kao novinar i urednik u dječjim listovima, kasnije kao dugogodišnji uspješni i priznati urednik dječjih emisija i programa na Radio televiziji Zagreb.

Izdao je brojne zbirke pjesama za djecu, okušao se i u stripu i u prozi pa je u koautorstvu sa Zvonimirom Furtingerom radio na znanstvenofantastičnim i krimilanističkim romanima. Posljednje godine života provodio je pretežno na Zlarinu, svom obožavanom otoku kojemu je posvetio mnoge stihove i zbirke, mnoge tekstove i riječi.

Bio je jedan od posljednjih književnih čuvara čakavštine na kojoj je pisao s užitkom i lakoćom a na zlarinskim je kulturnim ljetima vodio i školu čakavštine. Bio je svojevrsni kroničar i svakako dobri intelektualni duh otoka.

Mladen Bjažić će biti i sahranjen na rodnom otokum u četvrtak u 15 sati.

Komemoracija je dan kasnije, u 13,30 sati, u šibenskoj Gradskoj vijećnici.

26. travanj 2024 18:09