StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŽelio bi u mirovinu

Josip Ćelić bi uskoro mogao podnijeti zahtjev za umirovljenje, a već je podnio zahtjev za razrješenje s dužnosti

Piše Šibenski.hr
29. listopada 2019. - 19:58

 

Josip Ćelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, jučer je podnio zahtjev za razrješenje s te dužnosti, a prethodno je , “zbog osobnih razloga” tražio premještaj na drugo radno mjesto, čemu je njegov šef, Nikola Milina, udovoljio.

Ipak kako Večernji list neslužbeno doznaje, Ćelić još ima želja i uskoro planira podnijeti i zahtjev za mirovinom. Nakon što je u srpnju prošle godine zasjeo na mjesto zamjenika prvog operativca hrvatske policije, mnogi su iz krugova bliskih Ravnateljstvu policije govorili kako se Ćelić ima velike ambcije i lako se mogao zamisliti na Milinovu mjestu.

Svemu je kumovala jurnjava s 165,6 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, koju je policija sankcionirala tek nakon što se snimka tog incidenta pojavila u medijima. Milina je zbog svog zamjenika u zadarsku policiju poslao stručni tim, koji je otkrio još jedan slučaj nekažnjavanja prebrze vožnje visokog policijskog službenika.

 

Naime, zadarska je policija 9. ožujka snimila načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Darka Cara, koji je u Sabunikama nedaleko od Zadra vozio 122,5 kilometra na sat. I Car je tražio premještaj na drugo radno mjesto, čemu je Milina također udovoljio, kao i zahtjevu za razrješenjem s dužnosti šefa zadarske prometne policije Luzarija Kulaša.

“Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti – neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza, a za petog policijskog službenika je proizlazi sumnja da je počinio tešku povredu službene dužnosti – neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva”, priopćio je MUP.

Navodno je Ćelić preko načelnika PU zadarske, Antona Dražine htio zataškati cijeli slučaj, no stručni je nadzor zaključio da je “nakon počinjenja prekršaja evidentirana komunikacija između zamjenika glavnog ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zadarske”, ali da “nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”.

26. travanj 2024 16:36