StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGDJE SU IM KOLEGE?

Trojica preživjelih s broda 'Bourbon Rhode' konačno dovedena na kopno. U Fort-de-Franceu su ih dočekali predstavnici vlasti i kompanije, a javnost s nestrpljenjem čeka njihova svjedočanstva

7. listopada 2019. - 13:30

Francuska mornarička fregata Ventose na kojoj se nalaze trojica spašenih pomoraca s remorkera Bourbon Rhode, kao i tijela četvorice stradalih članova posade potonulog broda, stigla je Fort-de-France, glavni grad francuskog prekomorskog departmana Martiniquea u Malim Antilima.

Prema pisanju francuskih medija, trojicu preživjelih pomoraca, trojicu Ukrajinaca, dočekale su predstavnici vojnih i civilnih vlasti kao i predstavnici kompanije Bourbon Offshore, te su poslani na liječnički pregled.

Nije poznato jesu li u Fort-de-Franceu stigli i članovi njihovih obitelji s kojima su se jedva ili nikako čuli proteklih dana što je bilo zbunjujuće za svih.

Njihova svjedočanstva s nestrpljenjem očekuju i članovi obitelji sedmorice pomoraca za koje se vjeruje da su se ukrcali na splavi za spašavanje i još uvijek negdje u bespuću Atlantika čekaju pomoć.

01. svibanj 2024 07:25