StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIzmijenilo se 10 vrsta vremena

'Stiže jako rijetka pojava': Vakula prokomentirao vremenske neprilike i otkrio kada će doći do smirivanja

Piše PSD
20. studenog 2018. - 19:01

Velik dio Hrvatske u noći s ponedjeljka na utorak dočekao je prvi snijeg, mjestimice je bio viši od 10 centimetara, a tanji je snježni pokrivač izmjeren i na brojnim nizinskim meteorološkim postajama. Dalmaciju je snijeg zaobišao, no mjestimično je pala obilna kiša, zbog koje je na makarskom području poplavilo više objekata.

DHMZ piše da se u dva dana u Hrvatskoj izmijenilo preko 10 vrsta oborina (kiša, rosulja, ledena kiša, ledena rosulja, zrnati snijeg, snijeg, susnježica, ledena zrnca, solika, inje...). No, od srijede bi utjecaj ciklone trebao početi slabjeti pa će i oborina biti sve manje, a u nastavku tjedna izgledan je porast temperature.

Zoran Vakula na HRT-u najavljuje da će od srijede do vikenda oborine biti rijetke, i u malim količinama. Štoviše, na većini Jadrana će i sasvim izostati jer će prevladavati sunčano, a sve više sunčanog vremena bit će i u kopnenom području. Snježni pokrivač će se topiti jer će temperatura zraka ponovno porasti pa će jutarnjih ‘minusa’ biti rijetko gdje. Istaknuo je kako neka područja na sjevernom Jadranu, osim bure, mogu doživjeti i relativno rijetke pojave u istome danu - i kišu i snijeg, a i munje i gromove!

 

26. travanj 2024 13:13