StoryEditorOCM
Glazbado re mi

Dobitnik Grammya nastupa na šibenskoj Šansoni, a Mišo Kovač postaje dida!

Piše PSD.
17. travnja 2017. - 20:02

Dobitnik Grammyja i voditelj orkestra na Broadwayu Allan Slutsky nastupit će na idućoj Šansoni u Šibeniku. Slutsky će nastupiti s bendom, koji će biti pratnja na gala koncertu hrvatsko-američke kantautorice Tommi Mischell. U show programu Večeri novih skladbi nastupit će, pak, irska glazbenica Lisa Lambe.

Oh, kako se dolazećoj prinovi u našoj obitelji raduje moj ćaća! Ta se rečenica otela Ivani Kovač, kad je, konačno, otkrila da nosi bebu. Legendarni Mišo Mate Kovač mogao bi postati dida već u ovoj godini!

Rastu ili, kako Šibenčani kažu, restu dica. U šibenskim klapama su se, poslije sinova i kćeri klapa Šibenik, Jadrija i Bonaca (Irena, Antonija, Mario, Petar, Niko, Franka, Željka…) počela pojavljivati i unučad šibenskih klapskih veterana! U klapi Žirje pjeva Andrea, unuka legendardnog basa klape Šibenik Dinka Gojanovića Rakića.



E
to i novog albuma virtuoza na klaviru i sjajnog jazzista Matije Dedića. Šibenski Zagrepčanin novi je nosač zvuka, koji će imati 11 pjesama, najavio skladbom Zdenka Runjića "Potraži me u predgrađu". Posebna Matijina gošća na albumu je Merima Ključo, renomirana harmonikašica.

Makar Branko Viljac u svom nedavnom medijskom istupu nije previše spominjao izvođače u večeri novih skladbi na ovogodišnjoj, jubilarnoj „Dalmatinskoj šansoni“, u glazbenim kuloarima se već priča o mogućem novom hitu. Riječ je o pjesmi, koju za festival "kuhaju" popularna "Četiri tenora",. Šibenčani Marko Škugor i Đani Stipaničev, te Splićani Vlado Garić i Marko Pecotić.
– Pjesma mi se svidjela već na prvo čitanje – otkrio nam je Marko Škugor.

Idu dani, idu dani… O tome svjedoče i tužne vijest iz Skradina. U nepunih dvadesetak dana Skradinjani su se pjesmom oprostili od Ivice Širinića i Luke Bubala, dvojice članova stare klape Kanela, koja je kao prva iz Šibensko-kninske županije nastupila u Omišu.
Ivica je u zadnjih desetak godina bio i stalni član žirija Skradinskog susreta klapa. Zanimljiv je podatak da je povremeni član Kanele bio i stari nogometaš Šibenika Damir Marenzi, otac nadarenog trenera Armanda.

 

26. travanj 2024 20:44