StoryEditorOCM
NogometNogomet

Iz Slovačke s ljubavlju: Karlo Veliki ima ljevicu za Prvu ligu

24. siječnja 2019. - 15:12

Prije desetak dana nogometaši Šibenika počeli su s pripremama za proljetni dio 2. HNL s identičnim igračkim kadrom koji je okončao jesenski dio prvenstva. U međuvremenu, na Šubićevcu se pojavilo jedno novo lice. Riječ je o 25-godišnjem Karlu Biliću iz Dugog Rata. Radi se o 188 centimetara visokom stoperu, koji je zadnji angažman imao u Slovačkoj. Bilić ima inozemnog iskustva i iz sarajevske Slavije. Od domaćih klubova, nosio je dresove Orkana iz Dugog Rata i Dugopolja.

Kako doznajemo, Bilić je "na prvu" zadovoljio ukuse stručnog stožera Šibenika.
– Bilić je s nama od početka tjedna i odradio je četiri-pet treninga. Prvi dojam je sasvim O.K. Rekao bih da je to tip igrača kakvog bismo htjeli vidjeti u našoj ekipi. Lijeva noga mu je "bolja", a osim stopera, može pomoći i na poziciji lijevog beka. Nažalost, zadnjih nekoliko mjeseci imao je pauzu zbog ozljede, ali dobra je stvar što ima čiste papire i ne bi trebalo biti problema oko njegove registracije – kazao je Borimir Perković, trener Šibenika.

Unatoč pozitivnom dojmu koji je Bilić ostavio na Perkovića i suradnike, još nije sasvim izvjesno hoće li on na proljeće odjenuti narančasti dres.

– Pričekat ćemo još dva-tri treninga i onda početkom tjedna definitivno odlučiti o Bilićevu statusu – poručio je Perković.

 

 

Trenera Šibenika pitali smo je li Bilić jedini igrač koji je trenutačno na radaru "narančastih".
– Svaki dan netko zove i nudi nekog igrača. Očito je Šibenik zanimljiva sredina. Međutim, zna se naša politika da nećemo gomilati igrače i dovoditi ih reda radi. Zasad je Bilić jedini igrač koji je došao na probu. Uostalom, od početka priprema govorim kako je najvažnije što smo ostali na okupu, odnosno da nitko nije otišao – veli Perković.

Turski pazar

Zadnjih dana šibensku nogometnu javnost intrigirao je boravak sportskog direktora Ivana Bulata u turskom Beleku, gdje se na pripremama nalazi niz klubova, a samim tim i jako puno potencijalno zanimljivih igrača. Bulata smo uhvatili na istanbulskom aerodromu, na povratku u Hrvatsku sa svojevrsnog nogometnog sajma. Pitali smo ga nosi li kakve darove svom stručnom stožeru i navijačima Šibenika.

– Ne, nažalost nema ništa konkretno. Jasno da na pripremama u Turskoj ima dosta interesantnih igrača, ali Šibenik trenutačno nije financijski jak da bi ih mogao angažirati. Međutim, korisno je pojaviti se na takvom mjestu kao što je Belek, koji je pravi nogometni "mercato". Uspostavio sam kontakte, koji bi mogli biti korisni u budućnosti. Čak u smislu da Šibenik ode u Tursku na pripreme, odigrati pokoju pripremnu utakmicu i pojaviti se u tom nogometnom izlogu – rekao je Bulat.

Nije tajna da je "u izlogu" nekoliko aktualnih članova Šibenika (Bulat, Labrović, Prince, Roca...). Je li netko bliže izlaznim vratima Šibenika nakon vašeg boravka u Turskoj?

– Nije, ista je stvar kod odlazaka kao i kod dolazaka. Kontakata ima, interes za neke igrače postoji, međutim ništa službeno i konkretno – zaključio je sportski direktor Šibenika.

U budućnosti će "narančasti" možda na pripreme u Tursku, ove zime će se morati zadovoljiti istarskim Medulinom, u kojem će boraviti od 3. do 10. veljače i odigrati nekoliko utakmica na turniru na kojem će sudjelovati crnogorska Budućnost, mostarski Zrinjski, Osijek 2, češke Budejovice...

Prije toga, Šibenik će prvu pripremnu utakmicu odigrati na Šubićevcu, 29. siječnja protiv unešićke Zagore. Zatim, u petak, 1. veljače, gostuju kod sinjskog Junaka.

26. travanj 2024 07:49