StoryEditorOCM
NogometRasterećeni u Maksimir

Šibenčani se rado sjećaju lanjskog siječnja i povijesnog trijumfa: ‘Nadamo se da se može ponoviti nešto slično‘

Piše Krešimir Gulin
4. ožujka 2022. - 11:42

Nogometaši Šibenika kupili su mir pobjedom nad Istrom (2:1) u prošlom kolu. Dodatno je povećana bodovna zaliha nad 'davljenikom' Hrvatskim dragovoljcem, ako je bilo onih koji su sumnjali u Šibenikov ostanak, a prekinut je i loš proljetni niz u kojem je u četiri utakmice osvojen samo jedan bod.

Stoga, momčad trenera Marka Kartela rasterećena ide u Zagreb na dvoboj s Dinamom. No, to ne znači da će Narančasti olako izvjesiti bijelu zastavu, već će pokušati pomrsiti planove Modrima u borbi za titulu:

- Istina, baš smo kupili s tri boda kontra Puljana. Početak proljetnog dijela nije bio dobar, a protiv istre smo odigrali baš dobru utakmicu. Štimalo je i prema naprijed, a posložili smo se i u obrani- govori Karlo Bilić, dobri stoper Šibenika.

On i njegov kolega Stefan Perić imat će puno posla na Maksimiru, bez obzira koga trener Dinama Kopić postavi u vrh napada:

- Znam da nas čeka puno posla, ali radili smo dobro preko tjedna i pripremili se za Dinamo. Vjerujem da ćemo uz pomoć veznog reda i cijele momčadi uspješno zatvoriti prilaze našem golu- veli obrambeni igrač rodom iz Dugog Rata.

Dinamu su ozlijeđeni Ivanušec i Ademi, to znači da se otvara prostor nekim drugim igračima. Moguće je da Šibenčanima zaprijete i njihovi bivši nogometaši Bulat i Jurić:

- Bulat posjeduje talent i kvalitetu, dobro znamo kako je igrao u Šibeniku. Jurić je također jak napadač, zna zabiti gol... Ali, ponavljam, spremni smo na sve izazove- opet će Bilić.

Maksimir nije najsretniji stadion za Šibenčane, u HNL-u su slavili samo jednom, bilo je to u siječnju prošle godine pod trenerskom palicom Krunoslava Rendulića:

- Nadamo se da se opet može ponoviti nešto slično. U toj utakmici smo išli kao da nam se radi o životu i smrti. Ako opet damo sve od sebe i budemo koncentrirani svih 90 minuta možemo do pozitivnog rezultata. Za nas bi to bio i bod, o pobjedi da i ne govorim- zaključio je stoper Šibenika.

U Maksimiru će Marko Kartelo prvi put voditi Šibenik bez prefiksa vršitelji dužnosti. Taj 41- godišnjak definitivno je kupio povjerenje uprave kluba trijumfom nad Istrom. Od početka mandata Kartelo inzistira na tome da Šibenik bude napadački orjentiran. Međutim, mnogi njegovi kolege kad igraju protiv Dinama dodatno zaključaju prilaze svom golu:

- Uvijek se nešto pita protivnika. Kako ćemo igrati protiv Dinama ovisi i o trenutku utakmice. Nekad ćemo sigurno biti u niskom bloku, a nekad ćemo nastojati pritisnuti visoko i priprijetiti Modrima. Meni je važno da momci odlično rade, jednako dobro i prije i poslije Istre, a u Maksimir idemo maksinalno rasterećeni, pokušati se pokazati u najboljem svjetlu- rekao je Kartelo.

On u Zagrebu neće moći računati na kartoniranog Raka i ozlijeđenog Bačelića- Grgića. Dakle, najviše promjena bit će u manevru. Pitanje je hoće li stići papiri za novopridošlog stopera Šimunovića, dok su zbog ozljeda i dalje van stroja Burgui, Julardžija i Mesa. Poslije dužeg vremena, ponovno je u kadru korisni kolumbijski branič Mina.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Jakoliš, Perić, Bilić, Klopp- Attys, Skorup- Grezda, Ćurić, Delić-Marin.

Utakmica Dinamo- Šibenik igra se u subotu u 15 sati. Sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

23. travanj 2024 10:10