StoryEditorOCM
NogometNogomet

Dramatičan poraz Šibenika na Šubićevcu; Hajduk se golom Stanka Jurića u 119. minuti plasirao u četvrfinale Kupa

31. listopada 2018. - 19:53

Šibenik- Hajduk 1:2 (1:1, 1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 4000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Strijelci: 1:0 Ivanovski (13./autogol), 1:1 Said (87.), 1:2 Jurić (119.). Najbolji igrač: Stanko Jurić (Hajduk). Crveni karton: Pecolaj (Šibenik) u 59. minuti, drugi žuti.

Žuti kartoni: Prince, Pecolaj, Vukorepa, Kendeš, Blaić, Musa (Šibenik); Said, Jurić, Juranović (Hajduk).

Šibenik: Labrović (7,5), Pecolaj (5,5), Vukorepa (7), Pandža (7), Blaić (6,5), Roca (6), Bulat (6,5) (od 99. Barišić -), Kendeš (5,5), Kukec (6), Maleš (6) (od 84. Musa -, od 118. Celić -), Prince (6) (od 73. Okechukwu 6).

Hajduk: Blažević (6), Tudor (6) (od 46. Said 7), Ismajili (6,5), Lopez (6,5), Fomitschow (6,5), Juranović (7), Jurić (7,5), Jjradi (6) (od 67. Gyurcso 6), Caktaš (6) (od 80. Palaversa 6,5), Jairo (6,5) (od 113. Kovačević -), Ivanovski (5,5).

 

Nema sreće Šibenik su Kup utakmicama s Hajdukom. U posljednje vrijeme, svaki put je to prava drama sa šokatnim krajem za Šibenčana. Tako je bilo i ovaj put. Hajduk je golom Stanka Jurića u 119. minuti izborio plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Hrabro je Šibenik ušao u utakmicu. Imali su "narančasti" i prvu konkretnu prigodu. U 7. minuti dubinsku loptu dobio je Prince, ušao u kazneni prostor, opalio iskosa s desetak metara, no vratar Hajduka Blažević bio je na mjestu. Konačno, hrabrost se Šibenčanima isplatila u 13. minuti. Maleš je izborio slobodan udarac iskosa s lijeve strane. Slobodnjak je izveo Bulat, oštro ubacio u kazneni prostor, gdje je na prvoj stativi lopta očešala glavu Ivanovskog, prevarila vratara Blaževića i završila u mreži. Eto, tako je makedonski napadač Hajduka Ivanovski na svoj 29. rođendan častio Šibenčane autogolom. Bilo je to sasvim zasluženo vodstvo domaćih koji su odlično stajali na terenu.

Hajduk se na utakmici pojavio tek iza 20. minute. Minutu kasnije Jairo je uputio prvi udarac u okvir Labrovića. No, bilo je to tek lagano zagrijavanje za sinjskog vratara.U 26. minuti Splićani su imali najbolju prigodu u prvom poluvremenu. Poslije ubačaja s desne strane Jairo je pucao, ali je Vukorepa s gol crte izbacio u korner. Nakon ubačaja s kuta, glavom su pucali Jairo i Ivanovski, no oba puta je loptu ispod grede "čupao" domaći čuvar mreže Labrović.

Uglavnom, Hajduk je imao posjed, međutim Šibenčani su se organizirano branili. Sve do 38. minute kada se spetljao Pandža, ali Ivanovski nije uspio ugurati loptu u gol "narančastih. Od događaja u prvom poluvremenu vrijedi još zabilježiti pokušaj glavom Jaira koji je završio pored vratiju.

Trener Hajduka Zoran Vulić odmah na početku drugog poluvremena je bacio sve u napad. U svlačionici je ostavio Tudora, a u igru ubacio Saida. Stisli su Splićani i bili opasni uglavnom iz prekida. Pravo je čudo što je uspio promašiti Ivanovski u 53. minuti. Centaršut Juranovića s 3-4 metra umjesto u mrežu, sproveo je pored gola. Očito, Makedonac nije imao svoj dan.

U 59. minuti ostali su Šibenčani s igračem manje. U dosta bezazlenoj situaciji Pecolaj je povukao za dres Ivanovskog, a Mlakar je desnom braniču Šibenika u razmaku od samo 12 minuta pokazao dva žuta kartona.

Značilo je to da će se obruč Hajduka još više stisnuti. Međutim, dobro je Šibenik odolijevao. Vrhunski posao odrađivali su stoperi Vukorepa i Pandža, kojima je na ruku išla i Hajdukova igra s upornim nabacivanjem visokih lopti.

Dva puta je Šibenik spasio i vratar Labrović vrhunskim obranama. Oba puta je bio uspješniji od Saida. Naročito je dojmljiva intervencija sinjskog vratara iz 75. minute kada je u stiuaciji "jedan na jedan" izašao kao pobjednik iz duela sa Saidom. Labrović je "izluđivao" splitske napadače. Vratar Šibenika dvaput je rekao "ne" i Mađaru Gyursci. Ipak, u 87. minuti ništa nije mogao ni Labrović. Kendeš je loše ispucao, lopta je došla do Saida, koji je zabio iz poluvoleja. Na putu do vratiju, lopta je okrznula nekog od obrambenih igrača Šibenika, što je Labrovića učinilo bespomoćnim. Zanimljivo, Hajduk je izjednačio dok je Hitna pomoć odvozila Hajdukovog kapetana Miju Caktaša koji je stradao u duelu s Kendešom. Na sreću, premda je ružno izgledalo, Caktaš nije teže ozlijeđen.

Mogao je Hajduk do pobjede i u "regularnom" dijelu, točnije u šestoj minuti nadoknade, ali je opet na sceni bio Labrovć koji je zaustavio neugodan udarac Palaverse.

Kolika je bila dominacija Hajduka u prvoh 90 minuta sugerira podatak da su Splićani uputili 25 udaraca prema golu Šibenika. A koliko je bio raspoložen šibenski vratar Labrović govori činjenica da je imao čak 12 obrana.

Hajduk dominira i u produžetku. "Bijeli" imaju sjajnu prigodu u 92. minuti. Palaversa pogađa vratnicu, odbijena lopta dolazi do Jaira, no njegov udarac opet s gol linije čisti Vukorepa. Još jednom su u duelu bili Said i Labrović. Napadač Hajduka je pucao, a golman "narančastih" uz pomoć grede odbio loptu u korner.

I kada se činilo da će Šibenik odoljeti silnim napadima Hajduka i dovući se do jedanaesteraca- Splićani su zabili pobjedonosni gol. Poslije kornera i karambola, lopta je došla do Stanka Jurića, koji je ušao korak-dva u kazneni prostor i zakucao u mrežu nemoćnog Labrovića.

27. travanj 2024 01:52