StoryEditorOCM
NogometMršav učinak nogometaša s Podvornice

Drnišani 'gladni' na kraju jeseni

Piše Tekst i foto Krste MUJAN
22. prosinca 2016. - 20:10

Nogometaši DOŠK-a iznevjerili su svoje pristaše mršavim učinkom tijekom jeseni. Sa samo osam bodova utrženih u sedam utakmica, Drnišani se teško mogu na proljeće upustiti u borbu za prvaka i putnika u kvalifikacije za 3.HNL- jug. Mladost iz Tribunja pobjegla je osam, a unešićka Zagora sedam bodova, pa je teško povjerovati da DOŠK ove sezone može napraviti čudo.
Poraz u prvom kolu u Drnišu od Šibenika II bitno je uticao na daljnji nastavak jesenske polusezone. Igrači su izgubili samopouzdanje te su u nastavku izgubili u Vodicama, a potom od Zagore u Drnišu.
– Nismo imali dovoljno vjere u svoje mogućnosti, a mlada momčad DOŠK-a može daleko bolje kazao je trener Hrvoje Dujić.
– Ovu sezonu treba zaboraviti i "kaliti" mladu momčad za slijedeću godinu. Mi imamo dosta mladih igrača koji će slijedeće sezone uz stečeno iskustvo znatno bolje igrati. Ovog proljeća pokušat ću s momčadi učiniti veliki napredak i te stabilizirati momčad za narednu sezonu – dodao je Dujić.
Kapetan Dado Matić bio je slikovitiji od svog trenera:
– Tri poraza od sedam susreta nismo očekivali prije početka lige, no moramo ustvrditi da smo na startu zatečeni sa dva poraza, a protiv Zagore smo primili zgoditak na samom kraju. Naša momčad ima čak sedam igrača mlađih od 19 godina u početnoj jedanaestrorici, što osim Vodica nema niti jedan ligaš. Napravimo li dobre pripreme prije drugog dijela, DOŠK na proljeće sigurno neće zaredati porazima – kazao je kapetan i najbolji strijelac DOŠK-a.
Tijekom jeseni, DOŠK-ov trener Dujić koristio je usluge 21 nogometaša pa su igrali: Mario Meštrović, Ante Kurbaša, Ante Goreta, Antonio Radeljak, Ivan Lovrić, Davor Matić, Lazar Amanović, Roko Goreta, Bruno Krvavica, Luka Tetlo, Angelo Marin, Ante Šubić, Antonio Tarle,Zvonimir Šućur, Toni Elez, Ivan Marin, Roko Šindilj, Ivan Vlaić, Luka Topić, Maks Babić, Ive Kero.
Najoblji strijelac kluba je s pet zgoditaka Dado Matić. Tri gola dao je Roko Goreta, a dva gola je postigao Angelo Marin. Po jednom su se u listu strijelaca upisivali Luka Tetlo, Zvonimir Šućur, Roko Šindilj, Bruno Krvavica, Antonio Radeljak i Ante Goreta.

Preneseno iz Šibenskog lista od 22. prosinca 2016. godine

26. travanj 2024 09:26