StoryEditorOCM
KošarkaStojko Vranković

Legenda hrvatske košarke i predsjednik HKS-a posjetio rodni grad: Drniš je uvijek bio rasadnik talenata

Piše Hrvoje Prnjak
3. studenog 2021. - 17:42

Iako već više puta planirano pa odgađano zbog pandemije, napokon je i realizirano. Legenda hrvatske košarke, zadnjih godina i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković, posjetio je svoj rodni Drniš i DOŠK, klub u kojemu je ponikao prije nego što je prešao u Zadar i ondje se igrački afirmirao u potpunosti.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Visoku delegaciju "prisnažio" je i dopredsjednik Saveza, Nikola Rukavina, a tu je bio i Josip Novak, član Nadzornog odbora HKS-a, inače također Drnišanin. Vrankoviću su njegovi Drnišani uručili brojne poklone, a čestitali su mu još jednom i na državnoj nagradi za sport "Franjo Bučar", koju je kao priznanje za životno djelo dobio prošle, 2020. godine. Fotografirali su se s njim i ispod njegovog dresa podignutog na zid dvorane.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

DOŠK-ov predsjednik Dario Lapić tim je povodom okupio i svoje klupske veterane, koji su pristigli sa svih strana, pa je to bila i prigoda da se prisjete zgoda iz povijesti drniškog kluba, ne samo onih s parketa (i betona, naravno, jer upravo je na betonu sve i počelo!), nego i s brojnih putovanja, susreta s drugim košarkašima i klubovima. Klub je zbog progonstva Drnišana tijekom velikosrpske agresije jedno vrijeme djelovao u izbjeglištvu, odnosno u Splitu.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

"Drniški orao" i veterani su odgledali i prigodnu utakmicu najmlađih košarkašica i košarkaša, budućih drniških nada, čija je brojnost jamstvo opstanka košarkaškog imidža Drniša kao rasadnika talenata (Tomislav Gabrić, koji igra u Francuskoj, te Šibenkin Juraj Pleadin najpoznatiji su od aktivnih košarkaša). Uostalom, i u ovom trenutku DOŠK ima nekoliko reprezentativaca u mlađim kategorijama, što je dokaz da se u klubu i dalje kvalitetno radi, dok je Vranković obećao i pomoć HKS-a.

"Već duže vrijeme smo planirali ovo okupljanje, ali situacija s virusom i raspored drugih obaveza su to onemogućavali. Meni je uvijek drago doći u moj Drniš, vidjeti se s prijateljima, nekadašnjim suigračima", kazao je Vranković.

24. travanj 2024 11:06