Košarka Dvostruka injekcija za košarkaše Šibenika posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka: Potpisali Mileković i Korać

Košarka

Šibenčani su bili aktivni posljednja dva dana zimskog košarkaškog prijelaznog roka. Nakon što je za "narančaste" u petak potpisao 21- godišnji krilni centar Nik Slavica, u subotu su još dvojica igrača pristupila GKK Šibeniku.

Jedan je povratnik Ivan Mileković, 30- godišnji, 198 centimetara visok košarkaš, koji je prošle sezone nosio dres Šibenika. Budući da se na početku ove sezone nije uspio dogovoriti s čelnicima "građana" o nastavku suradnje, Zagrepčanin je otišao u Hermes Analiticu. Ipak, nakon šest mjeseci Mileković se vraća na Baldekin, što će sigurno razveseliti trenera Mira Jurića, budući da se radi o iznimno karakternom momku i zahvalnom igraču koji može popuniti pozicije klasičnog krila, ali i krilnog centra.

 

 

Drugi igrač koji će pojačati redove Šibenika je crnogorski playmaker Nikola Korać (185 centimetara). Čovjek slavnog košarkaškog prezimena prvi dio sezone odradio je u zagrebačkom Boscu i to mu je bio prvi kontakt s hrvatskom košarkom. Budući da se radi o igraču koji će 15. siječnja napuniti 33 godine, logično je da ima dosta iskustva, a među ostalim skupljao ga je u crnogorskim ABA ligašima Mornaru, Sutjesci i Lovćenu. Korać bi svojim iskustvom trebao pomoći mladim šibenskim braničima Šariću, Klepi i Gulinu.

Budući da su Baldekin na koncu jesenskog dijela prvenstva napustili Martin Junaković i Matija Poščić, uprava kluba bila je primorana reagirati na tržištu i ojačati ionako skraćenu rotaciju s kojom su se "narančasti" mučili u prvom dijelu sezone.

S trojicom novih igrača (Slavica, Mileković i Korać) trener Jurić ima koliko- toliko potrebnu širinu i kvalitetu s kojom opstanak Šibenčana u HT Premijer ligi ipak ne bi trebao doći u pitanje. To više što su neki konkurenti Šibenika (Hermes Analitica, Gorica) ove zime doživjeli teško nadoknadive igračke egzoduse.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

IZ PARIZA S KRITIKAMA Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!

Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!
Nakon odrađenoga treninga, iz Pariza nam se javio Roko Leni Ukić. U „grad ljubavi“ ove sezone se preselio s cije...
Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!