StoryEditorOCM
ŽupanijaIŽBENIKA

Zdravko Pilić: Direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije - nov ko Izetova folcika!

Piše Zdravko Pilić
28. kolovoza 2022. - 10:46

‘Da li biste kupili polovni auto od ovog čovjeka?‘ - objavili su iz Kennedyeva stožera u predizbornoj kampanji 1960. godine sliku republikanca Riharda Nixona. Odgovor Amerikanaca uslijedio je na izborima – ‘Naravno da ne bi!‘ - na kojima je JFK pobijedio ‘Tricky Dicka‘, i ušao u legendu. Politika je, dakle, biznis koja se, jednako kao i prodaja rabljenog autombila, bazira na povjerenju. A tu naši političari izgledaju kao da su ispali iz vica, odnosno iz humorističke serije - ‘Lud, zbunjen, normalan!‘. Nitko se njima ne može narugati tako kao oni sami sebi!

Eto, prije neki dan iz Šibensko – kninske županije odaslana je slika aktualnog šibensko - kninskog župana Marka Jelića kako trese junačku desnicu svom novom kadru u Turističkoj zajednici županije, Krešimiru Šakiću, s kojim je – važno veli odaslano priopćenje – potpisao Ugovor o radu na mjestu direktora TZ županije u iduće četiri godine. Ugovor stupa na snagu 1. rujna 2022. godine.

I kako da vam sada, kad vidite njih dva, litretana onako sagnuta nad kemijskim olovkama, ko da su Biden i Zelenski, na pamet ne padnu slike dvojice Fazlinovića, Izeta i Samira, i to u onoj legendarnoj sceni, u kojoj zajedno prodaju Izetovu ‘folciku‘. Koja je ‘ko nova‘, mada joj je više od pola stoljeća, 1968. godište je. Ma što je prešla, ništa, nekih tričavih ‘300 tisuća kilometara, prije nego joj je 1979. godine napravljena ‘generalka‘, od dodatne opreme ima ‘radio, s antenom (!) i - točak. Onaj peti, s dizalicom!

image

Krešimir Šakić i Marko Jelić

Tako nekako izgleda i Jelićevo predstavljenje starog SDP – ovog kadra, koji se nakon direktorskih mjesta u šibenskom Student Servisu, pa potom u ugašenom TEF-u i NP Krka, dok su njegovi bili na vlasti, sada predstavlja kao ‘nova snaga‘ na čelu županijske TZ. Obvezao se županu ‘kako će sve poslove i radne zadatke izvršavati sukladno zakonu i najbolje što zna‘. Preuzet će dužnost još malo pa u posezoni, nakon što je glavna turistička sezona, čija špica u nas godinama tradicionalno pada iza Velike Gospe, već krenula prema svom završetku. Baš kao i Izetova ‘folcika‘ koja nema tvornički ugrađene klime, ali joj umjesto taga, hlađenje ako otvoriš prozor odlično radi u siječnju, a grijanje u kolovozu. I to – perfektno!

Jer, naravno da je komično objavljivati sliku novog direktora TZ-a, nakon što je sezona već završila, a proces njegovog/ njezinog izbora počeo je još i prije Nove godine. I trajao, evo, punih osam mjeseci. Prvi natječaj, drugi natječaj, poništavanje, žalbe, plus kaos u koaliciji koja je u županiji smijenila HDZ prije godinu dana. A sada se ne može dogovoriti sama sa sobom šta da radi. Jedni bi smijenili sve, drugi ne bi dirali ništa, treći mudro šute. Štoviše, međusobno i ne govore, pa ne mogu iz prvog puta dogovoriti ni kvorum za sjednicu Županijske skupštine na kojoj bi se izglasala pomoć za požarom poharani Zaton i Raslinu. Bave se sobom, umjesto problemima. I umjesto da rješavaju stare, oni proizvode nove, tamo gdje ih dosad nije bilo. Još koliko lani imali su rješenje za sve naše probleme. A danas, godinu dana poslije, i sami su postali problem. Očito nerješiv bez novih izbora.

02. svibanj 2024 13:01