StoryEditorOCM
ŽupanijaPROGRAM ERASMUS

Udruga Argonauta okuplja 45 mladih iz šest europskih zemalja u Šibeniku na projektu - plesom i sportom do mentalnog zdravlja

Piše Zdravko Pilić
2. travnja 2024. - 20:51

Od 1. do 10. travnja, 45 mladih iz 6 europskih zemalja, provesti će 10 dana u Šibeniku baveći se temom mentalnog zdravlja kroz prizmu fizičke aktivnosti kao lijeka! O čemu se radi?

Udruga Argonauta iz Murtera, organizira razmjenu mladih pod nazivom “Moving for Mental Helath” (MoMe) koja odgovara na potrebe i želje sudionika s prošlogodišnje razmjene mladih “Youth Go Local”. MoMe će dovesti mlade ljude različitih nacionalnosti i pozadina u Hrvatsku kako bi se pokrenuo razgovor o mentalnom zdravlju i njegovoj povezanosti s plesom i sportom.

Glavni cilj ovog projekta je okupiti 46 mladih iz 6 različitih zemalja kako bi jedni druge inspirirali metodama za poboljšanje vlastite dobrobiti i podijelili ih u svojim lokalnim zajednicama. ‘Želimo podići njihovu svijest o trenutnom stanju mentalnog zdravlja mladih u njihovim lokalnim zajednicama, te poboljšati njihovo emocionalno i fizičko stanje učenjem kako koristiti svoje tijelo učinkovitije i kreativnije. Time će se potaknuti društveni angažman i aktivno sudjelovanje mladih uključenih u ovaj projekt.

U narednih 10 dana, mladi iz Hrvatske, Turske, Španjolske, Grčke, Portugala i Sjeverne Makedonije, razmjenjivat će znanja kroz tematske radionice koje vodi edukator Juan iz Španjolske s aktivnim angažmanom svakog nacionalnog tima. Nakon održanih radionica kreće rad na diseminacijskim aktivnostima u kojim ćemo prenijeti prikupljeno znanje i iskustva kroz razne alate.

Zapratite nas na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) kako bi pratili tijek razmjene i prvi saznali više informacija o događanjima koji prate samu razmjenu. Projekt se provodi u sklopu Erasmus+ akreditacije, navela je Lucija Dujić iz ‘Argonaute‘

04. svibanj 2024 03:29