StoryEditorOCM
ŠibenikOZBILJNI ZAHVATI

Dobra vijest za stanare ulice na Baldekinu - stigla je potvrda glavnog projekta, novac je osiguran, a na jesen počinju i radovi

Piše Zdravko Pilić
8. srpnja 2024. - 18:26

Zadnje vrijeme iz šibenske Gradske uprave ne stižu samo informacije o izgradnji velikih prometnih čvorišta na ulazima u Šibenik – Mandaline i Njivica – već i o pripremi projektne dokumentacije za niz rekonstrukcija i izgradnji prometnica unutar gradskih četvrti: cestovni proboji ulica Paška Zjačića, Varaždinske i Mandalinskih žrtava, rekonstrukcija raskrižja ulica Đure Đakovića i Bana Josipa Jelačića na Šubićevcu pretvaranjem istog u rotor s uređenim parkingom, izgradnja nogostupa duž Ulice Bribirskih knezova od Kronjina magazina do sportskog centra Ljubica u Crnici, izgradnja ceste koja bi pored D-hotela spojila Obalu Jerka Šižgorića i Ulicu Milice i Turka te Madalini dala još jedan ulaz ili izlaz, izgradnja novih autobusnih ugibališta, itd.

- Tako se i u Ulici 3. studenog 1944. na Baldekinu na dijelu između Bosanske i Varaždinske ulice, priprema rekonstrukcija javnog prostora. Osim što će Vodovod i odvodnja d.o.o. u potpunosti zamijeniti podzemne instalacije odvodnje i vodoopskrbe, te HEP i T-com dio svojih instalacija, Grad Šibenik će u cijeloj dužini nivelirati i asfaltirati dvotračnu cestu, a na mjestu postojećeg derutnog nogostupa izgraditi novi.

Drvored ostaje, a prostor između drvoreda koji je sada zemlja ili blato - ovisno o godišnjem dobu - te služi kao priručni parking, će se urbanizirati i postati uređeni parking. Time će se donekle zadovoljiti potreba za parkirnim mjestima i istovremeno prestati mogućnost nepropisnog parkiranja duž prometnog traka.

Također će se propisno urediti slijepi cestovni odvojak i parkirališna mjesta ispred zgrada s kućnim brojevima 2, 4, 6, 8, 10 i 12. U proračunu Grada Šibenika ja za ovu namjenu u 2024. godini rezervirano 250.000 eura i upravo je ishodovana potvrda glavnog projekta. S obzirom na kompleksnost podzemnih radova, ograničeni, napučeni i prometni javni prostor u kojem će se isti odvijati i zadiranje u dva raskrižja, njihovo trajanje je predviđeno na do 6 mjeseci, a početi će po potpisu ugovora s odabranim izvođačem čiji izbor se očekuje tijekom jeseni - kazao nam je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika. 

08. rujan 2024 03:21