StoryEditorOCM
ŽupanijaVeliko srce vodičko

U Vodicama smješteno više od 20 osoba s potresom razorenih područja. Tamo je otpremljeno već 30-tak kamp kućica, a vatrogasci saniraju krovove u Glini

Piše K.Rudan
3. siječnja 2021. - 16:41

Stožer civilne zaštite Grada Vodica od 31.prosinca  koordinira sve aktivnosti za pomoć potresom unesrećenom području. Tako je proteklih dana koordinirao prijevoz tridesetak kamp kućica od kojih je većina jednog gospodarstvenika s područja Grada Vodica koji želi ostati anoniman, dok su ostale kućice pojedinačne donacije građana.

-Trenutno, na području našeg grada boravi 25 osoba s potresom razorenih područja kojima je gradski Crveni križ osigurao sve potrebno. Prema najavama u slijedećim se danima očekuje dolazak još ljudi koji će se zbrinuti na području grada Vodica i o kojima će skrbiti Crveni križ, pružajući im svaku potrebnu pomoć, bilo u hrani, lijekovima ili nečem drugom – objavljeno je na službenim stranicama Grada.

Civilna zaštita Grada Vodica naglašava da je važno da se sakuplja samo ona pomoć koja je zaista potrebna te da se organizirano upućuje na stradala područja prema situaciji na terenu i zato stoji na raspolaganju svim gospodarstvenicima i građanimaVodica koji žele uputiti pomoć.

Za manje od dva dana, za pomoć ljudima nastradalima u razornim potresima, prikupljeno je od građana, vodičkih tvrtki i Grada Vodica 60 komada grijalica, 20 rola građevinske folije za prekrivanje krovišta te velika količina električnog materijala, produžnih kabela i žarulji. Kombi s prikupljenom pomoći otišao je u nedjelju u Crveni križ u Glini. Sav materijal će se podijeliti poznatim korisnicima u koordinaciji s glinskim Crvenim križem i volonterima vodičke udruge „Daj 5 od srca“.

- Pozivamo građane da i dalje doniraju, jer prema informacijama koje stižu u vodički Stožer civilne zaštite i Crveni križ i dalje su najpotrebnije grijalice i građevinska folija te dječje pelene i hrana za djecu. Donacije se prikupljaju od 10 do 17 sati u prostoru Stare škole na vodičkoj rivi, a slijedeći odlazak pomoći je planiran za utorak prema Sisku - objavljeno je na službenim stranicama Grada Vodica.

Dodajmo da je Grad Vodice, poput drugih gradova, odmah reagirao na veliku prirodnu katastrofu i već 30. prosinca uplatio 100.000 kuna donacije za obnovu potresom opustošenih područja Petrinje, Siska i Gline. A u Glini vodički vatrogasci saniraju krovove na kućama...

02. svibanj 2024 01:37