StoryEditorOCM
ŽupanijaDa se ne ponovi

U Kninu obilježen Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša iz kninskih logora

Piše HINA
12. kolovoza 2023. - 13:56

 ​Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša iz kninskih logora obilježeni su u subotu u Kninu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.
Okupljeni su u spomen na ubijene branitelje-logoraše vijence položili i svijeće zapalili ispred Spomen ploče logora Stara bolnica u Kninu, te ispred Spomenika Pobjede - Oluja 95 i Spomen obilje​žja prve razmjene logora​ša u Tepljuhu​.
Od prve razmjene logoraša iz logora s područja grada Knina prošle su 32 godine, podsjeća organizator.
Prisjetivši se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije dovodile u kninski logor, predsjednik društva logoraša Ivan Turudić rekao je da obilježavaju današnji dan s ciljem da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi.
Današnjim generacijama poručio je da se sjete žrtve hrvatskih branitelja i naroda koji su im omogućili da danas mogu živjeti u demokraciji i da imaju pravo izbora.
"Samo da se sjete žrtve hrvatskog branitelja i naroda s pijetetom, ponosom i dostojanstvom koje je krasilo branitelje tijekom Domovinskog rata i u svim pobjedama. Cjelokupnoj hrvatskoj, ali i svjetskoj javnosti poručujemo da je vrijedilo podnijeti tu žrtvu, vrijedilo je svaku kap znoja i krvi, vrijedilo je osigurati slobodu i demokraciju hrvatskom narodu", kazao je Turudić.
 

16. lipanj 2024 13:58