StoryEditorOCM
Crna kronikaKaznena prijava

Kod 61-godišnje Kninjanke nađena ilegalna puška, policija i dalje poziva na dragovoljnu predaju oružja

Piše Šibenski.hr
25. srpnja 2024. - 10:30

Policijski službenici Policijske postaje Knin su proveli kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom osumnjičenom za počinjenje kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena u stanu u Kninu ilegalno posjedovala pušku s četiri prazna okvira za streljivo.

Predmeti su oduzeti i protiv osumnjičene 61-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu Šibeniku.

Iz policije podsjećaju na akciju „Manje oružja, manje tragedija“. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja:

- automatsko vatreno oružje,

- vatreno oružje skriveno u drugim predmetima,

- vojni projektili s eksplozivnim punjenjem,

- eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima,

vojno oružje i sl. 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

 

31. kolovoz 2024 04:12