StoryEditorOCM
ŽupanijaUskrsni doručak u Vodicama

U bogatoj ponudi hrane i kulturno-zabavnom programu uživao domaći svit ali i više tisuća gostiju

Piše šibenski.hr
22. travnja 2019. - 14:19

Na svečanom stolu na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz kroštule, fritule, bubice i ostale slastice, posebno za Uskrsni doručak Pekarna Klara pripremila je veliku originalnu Vodičku karitulu – tradicionalnu vodičku uskrsnu slasticu, pišu Infovodice.

Vodički 31. Uskrsni doručak održan je u organizaciji gradske TZ Vodice, koja se pobrinula, osim dobre spize, domaćem svijetu i strancima pripremiti i bogat kulturni program. Nastupili su KU Perlice iz Vodica, KUD Koledišće iz Jezera, Klapa Oršulice iz Vodica, a za dobru zabavu nakon degustacije pobrinuo se Mile Perkov i Johnny Walkers band.

U programu su sudjelovala i djeca dječjeg vrtića Tamaris odjevena u narodne nošnje i male Žudije, te Vodičke mažoretkinje.

Gradonačelnica Nelka Tomić prigodnim se riječima obratila okupljenima, a nakon održanog kulturno umjetničkog programa, župnik don Franjo Glasnović blagoslovio je bogati uskršnji stol i doručak je počeo.

U suradnji s LAG More 249, lokalni proizvođači ponudili su svoje proizvode na prigodnom sajmu domaćih proizvoda.

Kako s Uskrsom službeno počinje turistička sezona, prema informacijama iz TZ Vodice, osim domaćih gostiju i vikendaša za uskrsne blagdane u Vodice stigli su i stranci. U hotelskom smještaju njih oko 1200 gostiju, a zasigurno još toliko u privatnom.


 

27. travanj 2024 04:07