StoryEditorOCM
ŽupanijaProblemi s odvodnjom

Vodički pročišćivač dobio je uporabnu dozvolu u ožujku: No, uslijed jake kiše i dalje dolazi do prelijevanja vode i poplava; Prvićane brine kad će oni doći na red<br />  

Piše SD
20. studenog 2019. - 10:43

Prva faza sustava odvodnje Srima – Vodice – Tribunj uspješno je realizirana. Nakon godinu dana testiranja, u ožujku je pročišćivač dobio uporabnu dozvolu, no uslijed jake kiše i dalje dolazi do prelijevanja vode i poplava.

 

– Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Vodicama pročišćava vodu koja prođe kroz uređaj, ali problemi nastaju nakon oborina kad dolazi do prodora morske vode i podzemnih voda - kažu u Vodovodu i odvodnji Šibenik.

 

– Nakon prihvaćanja aplikacijskog paketa potrebno je provesti sustav javne nabave, pa, nažalost, ne raspolažemo saznanjem kad bi trebali početi građevinski radovi na drugoj fazi. Otok Prvić će se graditi u trećoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava Aglomeracije Vodice – Srima – Tribunj.

 

– Trenutno je u fazi ishodovanje građevinskih dozvola za projekt Prvić, čiji je osnovni koncept povezivanje na sustav Aglomeracije Vodice – Srima – Tribunj, odnosno na UPOV Vodice. Napravljena je priprema dokumentacije koja prethodi aplikaciji.

 

Mještani Prvića organizirali su nedavno Zbor mještana na temu “Sustav odvodnje Srima – Vodice – Tribunj i mjesto otoka Prvića u tom sustavu”.

19. travanj 2024 16:03