StoryEditorOCM
ŽupanijaJesenske bakanalije

Tko to još nije doživio, ima priliku sutra: Na Velikoj Mrdakovici u zaleđu Vodica moći ćete se sladiti starorimskim delicijama uz spektakularni nastup krotitelja vatre

Piše Šibenski.hr
19. rujna 2019. - 19:46

Podno arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica u Vodicama sutra (petak) u 18 sati održat će se "Jesenske bakanalije", novo živopisno povijesno uprizorenje života kakav je bio na tim prostorima prije više od dva tisućljeća.

Mali uvod u nekadašnji život ovog lokaliteta dat će arheolog Toni Brajković, viši kustos antičke zbirke šibenskog muzeja, nakon čega oni koji žele mogu krenuti u stručni obilazak samog liburnsko-rimskog naselja na tjemenu brda. Također, svi posjetitelji moći će sudjelovati u radionicama izrade starorimske kozmetike i vjenčića inspiriranih antikom.

Posjetitelje očekuje i spektakularan nastup Lunctus Tribus – krotitelja pokreta, vatre i ritma, a sve će biti začinjeno dobrom rimskom gozbom od delicija spremljenih po originalnoj starorimskoj recepturi.

Cijena ulaznice koja uključuje konzumaciju jela i pića je simboličnih 30 kuna, a organizatori događaja su Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica.
 

20. travanj 2024 07:40