StoryEditorOCM
ŽupanijaGospa od Anđela

Tisuće hodočasnika pohode Marijansko svetište Visovac - misu predvodio biskup Tomislav Rogić

Piše Izvor Radio Drniš
2. kolovoza 2017. - 16:56

Danas je blagdan Gospe od Anđela. Očekuje se da će Marjansko svetište Visovac i ove godine pohoditi desetak tisuća ljudi.
Veliki broj vjernika iz drniškog, ali i iz drugih krajeva krenulo je još noćas noseći Gospi svoje molitve i zahvale. I ove godine hodočašće je organizirala drniška župa Gospe od Ružarija



Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu a posebna je po još nečemu. Naime, svi koji se na taj dan ispovjede, pričeste te pohode znamenitu franjevačku crkvu, dobivaju potpuni oprost od vremenitih kazni.

Svečanu misu na Visovcu predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz nastup Zbora župe Gospe od Ružarija iz Vrlike. Poslijepodnevna misa je u 18 sati.
Grkokatoličku liturgiju u 16.30 sati predvodit će velečasni Milan Stipić.



Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, osim franjevačkim brodicama vjernike će prevoziti i djelatnici Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima. Osobnim automobilima i ove godine moći će se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voze autobusi.

10. svibanj 2024 02:38