StoryEditor
ŽupanijaS načelnikom Petrinom nema labavo

Stipe uveo stroge mjere - otkazi za kašnjenja na posao i ocjene kao u školi

Piše Vedrana Stočić
19. studenog 2017. - 13:54

Primoštenski općinski službenici, ali i svi zaposlenici ustanova i poduzeća čiji je osnivač Općina Primošten, za tri neopravdana kašnjenja na posao mogu dobiti izvanredni otkaz. Na prijedlog primoštenskog načelnika Stipe Petrine tu odredbu je u Pravilnik o kriterijima i načinu ocjenjivanja rada službenika i namještenika potvrdilo Općinsko vijeće.

Nema uhljeba

- Neopravdana kašnjenja smatramo težom povredom dužnosti i ovom odlukom dobiva se mogućnost izricanja mjere izvanrednog otkaza. To ne znači da su naši službenici i namještenici nezadovoljni, da nisu adekvatno nagrađeni i da općina ne sudjeluje u njihovom stručnom usavršavanju - naglašava načelnik Petrina.
Petrina ističe da u Općini Primošten nema uhljeba i da nitko nije primljen po rođačkim i stranačkim kriterijima.
- Svi naši službenici i namještenici, nakon što su se prijavili na javni natječaj, morali su proći stroga testiranja znanja, vještina i kreativnosti. Uostalom, kada smo došli na vlast 2001. godine broj administrativaca smo s 12 smanjili na osam i šesnaest godina kasnije broj službenika je isti. Takvog primjera nema u Hrvatskoj - tvrdi Petrina.
Dakle, nama labavo kod Stipe Petrine! Pored otkaza zbog kašnjenja, službenicima i namještenicima Jedinstvenog upravnog odjela "nad glavom visi" i rigorozni Pravilnik o ocjenjivanju njihovog rada na godišnjoj razini, a što prema strogim pravilima provodi pročelnik Odjela. Ocjene su baš kao i školske - od jedan do pet ili opisno: najbolji dobivaju ocjenu izvrsno, a najlošiji nezadovoljavajuće i neprihvatljivo.

Sve se prati

Kriterij i način ocjenjivanja napisan je na više od 10 stranica, a vrednuju se stručnost, kreativnost, samoinicijativnost...
Na ocjenu bitno utječu kvaliteta i opseg obavljenog posla, vremenski rokovi, točan dolazak na posao, ali i odlazak s posla u propisano vrijeme, te susretljivost i ljubaznost sa strankama, ali i dobri odnosi s kolegama.
Poduža je lista svega onoga što primoštenski službenici i namještenici moraju ispuniti da bi dobili ocjenu izvrstan, međutim i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, pored toga što će s ocjenjivanjem imati pune ruke posla, dužan je s ocjenom upoznati službenika najkasnije do konca veljače, a ocjenu o radu pročelniku izriče osobno općinski načelnik Stipe Petrina.

      

#STIPE PETRINA# OPĆINA PRIMOŠTEN# RADNA DISCIPLINA

Izdvojeno

30. svibanj 2020 20:42