StoryEditorOCM
ŽupanijaImpozantna lista

Županijska skupština sličnija bojišnici nego lokalnom parlamentu: Stipe Petrina pobrojao brojne primjere nepotizma i HDZ-ovih 'uhljeba'

15. svibnja 2019. - 12:51

Županijska skupština šibensko-kninska u utorak je, tijekom aktualnog sata, više nalikovala bojišnici negoli parlamentu područne samouprave. Za to se ponajviše pobrinuo "nezavisni" Stipe Petrina koji je polusatnom rafalnom paljbom, protivno svim poslovničkim limitima, zasuo HDZ-ovu vodeću županijsku postavu.

Osim koncesija, kao izvora "crnog novca" kojim se financira HDZ, kako tvrdi nezavisni vijećnik, Petrina je pobrojio sve njemu dostupne primjere nepotizma HDZ-ove vrhuške.

Predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića nazvao je ilegalcem, dijelom prevarantske kaste protiv koje se tobože bori, a zapravo, reći će, "vi se borite samo za svoje guzice". Potom se dohvatio župana Gorana Pauka zbog njegove svojedobne izjave kako mu je žao da nije uhljebio više ljudi.

- Koji su to eksponirani članovi HDZ-a koji su uhljebili svoje priležnice, supruge, kćerke- retorički je krenuo Petrina, naslanjajući se na svojeodbnu izjavu Nediljka Dujića kako se njega razapinje, a neki su zaposlili i žene i ljubavnice, pa ih se i ne spominje. I stao nabrajati:

-Nediljko Dujić je svoju suprugu zaposlio u Cestama Šibenik, gdje se morao čak mijenjati Pravilnik da bi joj se povećala plaća s kojom je bila nezadovoljna. Ante Kulušić, bivši šef ŽO HDZ-a, zaposlio je kćer, također, u Cestama, a to je učinio i Stipica Protega, dok je Ivan Malenica, dekan šibenskog veleučilišta, svoju ženu zbrinuo u Bikarcu, a župan Goran Pauk svoju u Razvojnoj agenciji. Dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta je svoju suprugu smjestio u Vodovod i odvodnju Šibenik i to bez natječaja, ustvrdio je Petrina, te upitao čelnika ŽS: Koliko je Dujiću tvoja kćer čekala na posao, nakon što je završila fakultet u Dubrovniku? Nadalje, Tomislav Lucić je bio zaposlenik Gradskog parkinga da bi obavljao poslove za Središnjicu HDZ-a.

I na kraju šećer- završno će Petrina: Zavod za javno zdravstvo u Šibeniku leglo je kriminala, i nad njim se provode kriminalistički izvidi. Ali, kako očekivati da se nešto dogodi kad su svi oni rodbinski povezani i nedjeljom svi skupa sjede za ručkom i bruse lokalnu politiku.

U Zavodu za javno zdravstvo, nastavio je Petrina, zaposlena je kao ravnateljica Dijana Dulibić, uredno po natječaju, ali je župan zahtijevao da joj se u ugovor stavi kako u slučaju smjene ostaje raditi u Zavodu! Taj je Zavod pravo uhljebništvo- konstatirao je u svom stilu Petrina, dodajući kako se sada u toj ustanovi zapošljava čak i po diktatu izravno iz Ministarstva zdravstva, po nalogu ministra Kujundžića, koji je naložio da se tamo zaposli Frane Medin, jedan od naših, šibenskih uhljeba. Svi u Zavodu- dobro upućeni će vijećnik, njurgaju oko toga, ali gospodin Medin je zaposlen kao ekonomist. Je li s takvim kadroviranjem sa strane definitivno ponižena volja ove županije i drži li se više imalo do njezinog stava- zaključit će svoju "prozivku" Petrina.

-Moja kćer ni danas ne radi posao za koji se školovala i ono što je u Dubrovniku diplomirala, nego radi u Elektri Šibenik s višom stručnom spremom, a posao je dobila na javnom natječaju. Moje je dijete imalo sve uvjete za taj posao i nije bilo nikakve promjene sistematizacije ili pravilnika. Moje, vaše, i djeca svih nas, imaju pravo na posao, i moje će se dijete i dalje javljati na natječaje u skladu sa svojom visokom stručnom spremom. Kategorički tvrdim da je sve bilo u skladu s procedurom, jer ja imam obraz, za razliku od vas, dobacio je vijećniku Josipu Sučiću, koji ste suradnju uvjetovali s postavljavanjem vaše supruge za pročelnicu. Molim vas provjerite svu dokumentaciju- pozvao je Dujić oporbu i zaključio: Vama je najveća muka što me ne možete naći u zoni u kojoj biste pod svaku cijenu htjeli.

Netko ga je iz klupa pozvao da se zakune na regularnost zapošljavanja kćeri, no on je to odbacio jer je to ispod razine "svakog katolika i kršćanina".

Zanimljivo, na konkretne navode Stipe Petrine nije bilo nijednog demantija...

25. travanj 2024 02:21