StoryEditor
ŽupanijaNAŠI PO SVITU

Sjećate li se Adriana Jakovčeva, nadarenog vaterpolista Solarisa iz zlatne kadetske generacije? Betinjanin je ‘pokorio‘ Ludwigsburg...

Piše Ivo Mikuličin
21. srpnja 2021. - 16:03
P. Mikuličin

Sjećate li se Adriana Jakovčeva, nadarenog vaterpolista Solarisa iz zlatne kadetske generacije (Petković, Petričević, Samodol, Sabioni…), te sina betinskog slavuja, pjevača Olivera Jakovčeva!?

Adrian se poslije vaterpolskih dana (u Solarisu i betinskom Brodograditelju) i uspješnog završetka Građevinskog fakulteta u Zagrebu preselio u njemački Ludwigsburg. U grad pored Stuttgarta, gdje se nekad održavao festival „Stepinčeva katedrala“. Usporedo s profesionalnim poslom inženjera građevine, mlađi Jakovčev se kao igrač, kapetan momčadi i potom menadžer kluba potrudio da VK Ludwigsburg dospije u gornji dio njemačke prvoligaške ljestvice.

- Hrvat Adrian Jakovčev najzaslužniji je za relativno brz uspon našeg kluba. Zato mu i ovim putem želimo zahvaliti na njegovu entuzijazmu i ljubavi za vaterpolo - izjavio je za lokalne novine predsjednik Ludwigsburga Worstand Matthias Nagel.

U međuvremenu je Adrian zabilježio još jednu pobjedu, ali izvan bazena: dobio je sina Davida!

31. srpanj 2021 17:33