StoryEditorOCM
ŽupanijaNITI JEDAN POSTO

Šibensko-kninski župan jedan je od najvećih tragičara, evo kako je prokomentirao svoj izborni fijasko

Piše Zdravko Pilić
18. travnja 2024. - 13:36

Lista Marka Jelića, aktualnog župana Šibensko – kninske županije doživjela je na ovim izborima – fijasko. Njegova AP Akcija za promjene i Agrarna stranka – Pokret za hrvatsku poljoprivredu dobili su zajedno 1 995 glasova. Ili niti jedan posto podrške birača, odnosno 0,98 posto glasova.

Ono što je za aktalnog župana i bivšeg kninskog gradonačelnika posebno porazno je što je čak i u svom rodnom gradu Kninu, iz kojeg je i počeo svoju političku karijeru, svrgavanjem kninske kraljice Josipe Rimac prije sedam godina dobio tek nešto više od osam posto glasova – njih 393 ili 8,06 posto.

I u Kninu, u kojem vlada njegov nekadašnji dogradonačelnik Mario Ćaćić, pobijedio je HDZ koji je s partnerima osvojio premoćnih 45,30 posto glasova.

-Ljudi su demokratskim putem izabrali ono što oni smatraju da im je bitno- kratko nam je u četvrtak komentirao izbore Marko Jelić.

Kakvi su mu daljnji planovi? - pitali smo ga, ali mu je odgovor bio jednako kratak:

- ‘Sad ne razmišljamo o nikakvim daljnjim planovima, idemo vidjeti kako će se razvijati dalje situacija. Treba raditi dalje one stvari koje su nam povjerene, s istim entuzijazmom, kao i dosad - kazao nam je Marko Jelić koji zasigurno nije očekivao ovakav razvoj događaja i ovako slab rezultat na ovim izborima.

23. svibanj 2024 22:53