StoryEditorOCM
ŽupanijaNema projekata

Šibensko-kninski SDP-a proziva župana Gorana Pauka za nerad i nedostatak vizije: Neki dobivaju milijune, a mi mrvice

23. studenog 2018. - 13:07

-Vrijeme je izrade i donošenja državnog proračuna, kad neki dobivaju milijune, a mi tek mrvice. Split će dobiti 870 milijuna kuna za novi ulaz u grad, Zadar je već ranije dobio 600 milijuna, a Šibenik – figu! Jedini smo od velikih gradova na Dalmatini koji nema puni profil spoja na autocestu, a naša Poduzetnička zona Podi koja je uz autocestu, nema ni danas spoj na nju- nezadovoljno je iznio Joško Šupe, čelnik šibensko-kninskog SDP-a, na konferenciji za novinare.

Ne misli Šupe da je za šibensku marginalizaciju kriva Vlada i njezini ministri koji ignoriraju šibenske interese.
-Glavna krivnja je na onima koji godinama upravljaju župaijom, a nemaju ni vizije ni projekata. Pitamo se- kaže Šupe- što je s projektnom dokumentacijom za brzu cestu šibenik-Drniš -Knin koja se u svim izbornim kampanjama spominje od ranih 90-ih. Nema je, a da smo imali spremnu projektnu dokumentaciju, dosad bi dobili bar dio te ceste, a mi nemamo još ništa- naglasio je SDP-ov županijski predsjendik, prisjećajući se kako je još prije više od 20 godina početak radova na brzoj cesti simbolično označio pkretanjem bagera na cesti tadašnji ministar prometa Ivica Mudrinić. I od tada se nije dogodilo više ništa.

A tamo gdje prestaje asfalt, veli Šupe, tu počinje pustoš, taj kraj odumire. Nije bitno drugačije ni s otocima, dodat će, prema kojima voze brodovi prikladniji za rezalište, nego za plovidbu.

-Zbog toga ćemo od župana tražiti, već na prvoj sjednici Županijske skupštine- najavila je Anita Jakšić, SDP-ova vijećnica u ŽS- da nam prezentira što je dosad učinjeno na realizaciji projekta brze ceste Šibenik-Drniš-Knin. Naravno, nije odgovornost samo na županu, jer to je projekt koji datira još iz 1996., ali župan Goran Pauk tu dužnost obnaša već tri mandata- podsjetila je vijećnica.

Osim brze ceste, SDP proziva županiju i zbog projekta sanacije rive u šibenskom Docu koji i dalje za većih kiša poplavljuje:

- Projekt je bombastično najavljen 2013., a umjesto da se pristupi njegovoj provedbi, župan i gradonačelnik igraju ping-pong oko nadležnosti- kaže Jakšić.

-Pitao me nakon zadnje Skupštine županije jedan građanin na ulici čemu služi župan. A i čemu, i sama se pitam. Ne samo da smo na dnu po povlačenju novca iz EU fondova,nego jednako držimo dno i po odobrenim poticajima i subvencijama. I zbilja je pitanje, što bi ova županija radila da nema mora i koncesija na pomorskom dobru- zaključit će vijećnica SDP-a u Skupštini županije.
 

19. travanj 2024 07:51